J. Z. | 10. 9. 2022, 22:55

Hladna prha za slovenske odbojkarje! Kljub požrtvovalni igri se niso uvrstili v finale svetovnega prvenstva

FIVB

Pričakovanja pred prvo polfinalno tekmo za Slovenijo na svetovnem prvenstvu so bila velika. A na veliko žalost navijačev, ki so odbojkarje spremljali vse do Poljske, jim tokrat ni uspelo. 

Italijani so v polfinalu svetovnega prvenstva nadigrali Slovenijo z rezultatom 3:0. Po boljšem začetku Italijanov sta bili reprezentanci nekaj časa izenačeni, a prvi niz so dobili Italijani. Tudi v drugem in tretjem nizu so prevladovali naši zahodni sosedje, čeprav so se Slovenci srčno borili, da bi dobili vsaj en niz. 

V tretjem nizu se Slovenci niso predali, a so morali na koncu priznati premoč italijanski reprezentanci, ki se bo v nedeljo potegovala za prvo mesto. Slovenija se bo z Brazilijo pomerila za tretje mesto"Vse je šlo narobe. Vse, kar so lahko, so naredili. Bili so bolj potrpežljivi, mi pa preveč zaletavi. Moramo se čim prej ohladiti, jutri je nov dan," je po tekmi dejal Dejan Vinčič

Slovenski odbojkarji so se tokrat prvič pomerili v polfinalu svetovnega prvenstva. Med najboljše štiri na svetu so se uvrstili na krilih navijanja domačih navijačev v ljubljanskih Stožicah, polfinalno tekmo pa so odigrali v poljskih Katovicah, kamor se je odpravilo tudi nekaj slovenskih navijačev.  

FIVB

Po nekaterih ocenah se jih je v dvorani zbralo med 200 in 300, ki so z navijanjem "Dajmo Slovenci!" glasno spodbujali odbojkarje. Ker pa so vstopnice veljale za obe polfinalni tekmi, je veliko Poljakov po zmagi njihovih odbojkarjev zapustilo dvorano, številni sedeži pa so na tako pomembni tekmi samevali. 

V nedeljo v boj za tretje mesto

Italijani, trikratni svetovni prvaki, so bili tudi tokrat favoriti, na prvenstvu tekme še niso izgubili, a se jih varovanci selektorja Ghergeja Cretuja pred začetkom tekme niso ustrašili. Na tekmo so prišli z jasnim ciljem: maščevanje italijanski reprezentanci za lanski poraz v finalu evropskega prvenstva, ko so, ravno tako v Katovicah, slavili Italijani s 3:2. 

Pred tekmo Slovenija-Italija so prvi polfinalni obračun že odigrali Poljaki in Brazilci. Na koncu so slavili Poljaki, ki so s 3:2 premagali brazilsko ekipo. Veliki finale svetovnega prvenstva, ki sta ga skupaj gostili Slovenija in Poljska, bo v dvorani Spodek v Katovicah v nedeljo ob 21. uri, tekma za tretje mesto se bo začela tri ure pred tem.  

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec