N. V. | 8. 10. 2023, 10:40 | Vir: STA

Sladka zmaga: slovenski odbojkarji za konec olimpijskih kvalifikacij premagali Srbe

Facebook/Odbojkarska zveza Slovenije

Niso obupali: ob spodbudni zmagi so napovedali, da se bodo naslednje leto spet borili za vstopnico na olimpijske igre.

Slovenski odbojkarji so za konec olimpijskih kvalifikacij s 3:0 premagali Srbe. Slovenci so proti velikim rivalom pokazali dobro igro, bili ves čas v vodstvu, a Srbi se do konca niso hoteli predati, tako da so morali izbranci Gheorgheja Cretuja zmago potrjevati v končnicah.

Ni še vse izgubljeno

Tekma sicer za razvrstitev na vrhu turnirja ni odločala o ničemer bistvenem, že krog pred koncem je bilo jasno, da na turnirju olimpijskih kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah, slovenska reprezentanca ni izpolnila cilja. Na turnirju so sicer potrdili tretje mesto na lestvici, ki pa ne zadostuje za neposredno vstopnico za igre v Parizu. Za prvo mesto na turnirju se bodo v zadnji tekmi udarili Japonci in Američani.

Za varovance Cretuja sicer vendarle še ni vse izgubljeno. V Pariz namreč lahko pridejo tudi na osnovi uvrstitve na lestvici Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), a za to bodo morali spomladi naslednje leto dobro igrati v ligi narodov.

Na Facebooku so ob spodbudni zmagi proti Srbom napovedali, da se bodo tam še borili za vstopnico na olimpijske igre: "Boj za olimpijske igre v Parizu se za naše fante nadaljuje prihodnje leto." Tekma s Srbijo je vsekakor pokazala, da pri Slovencih obstaja velika želja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol