8. 5. 2022, 14:17 | Vir: STA

Slovenski kolesar padel pri 61 kilometrih na uro in utrpel hude poškodbe

Profimedia

Bolečine so tako močne, da je odstopil z Gira.

Slovenski kolesar Jan Tratnik je v današnji tretji, ravninski etapi dirke po Italiji od Kaposvarja do Blatonfüreda odstopil z Gira.

Član moštva Bahrain-Victorious, ki je bil žrtev padca v prvi etapi, je odstopil zaradi bolečin v roki, ki so bile premočne, da bi lahko nadaljeval.

Na Facebooku je svojim oboževalcem razložil, da si je obetal dober rezultat na etapi, saj mu je bila ta pisana na kožo. Upal je na ponovitev leta 2020, ko je na Giru slavil etapno zmago.

Zdaj pa je prvič v karieri odstopil s tritedenske dirke. "Počutje je bilo zelo dobro, vendar se mi pred klancem ni uspelo izogniti padcu. Bil sem v ospredju na dobri poziciji, vendar so iz leve strani naredili zavoj proti desni in nisem se mogel izogniti padcu pri 61 kilometrov na uro. Najprej me je najbolj bolelo koleno, ampak trenutno kaže, da je največ škode na zapestju," je zapisal kolesar.

Sezona

Pred Girom je imel 32-letni kolesar odlično sezono, tudi z nekaj vidnimi uvrstitvami, četudi ponavadi deluje v vlogi pomočnika.

Tako je na dirki Milano - Sanremo zasedel deveto mesto, deveti je bil tudi v Belgiji na dirki Dwars door Vlaanderen, 12. pa nato na največji belgijski klasiki, dirki po Flandriji ter nato še na največji nizozemski preizkušnji Amstel Gold.

Tratnik je bil sicer na Giru predviden za pomoč kapetanu Špancu Mikelu Landi, vendar je računal tudi na kakšen pobeg, zlasti v 19., deloma slovenski etapi od Marano Lagunareja do cilja v Castelmonteju oziroma pri svetišču Stara gora nad Čedadom (177 kilometrov) tik ob slovenski meji.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ