29. 6. 2023, 21:12

Nova medalja za slovenske skakalce: na ekipni tekmi so jih premagali le ...

Instagram/sloveniaolympicteam

Timi Zajc, Anže Lanišek, Nika Križnar in Nika Prevc so v Zakopanah osvojili tretje mesto. 

Mešana slovenska ekipa smučarskih skakalcev je na srednji skakalnici v Zakopanah osvojila bronasto odličje na tekmi, ki je potekala v okviru evropskih iger na Poljskem. Slovenci so na koncu zbrali 872 točk, zmagali pa so Avstrijci (939,3) pred Norvežani (876,7).

V slovenski vrsti so bili Nika Prevc, ki je pred dvema dnevoma osvojila srebro na srednji skakalnici, Timi Zajc, Nika Križnar, četrta na uvodni skakalni tekmi iger, in Anže Lanišek.

Zajc je bil na devetem mestu pred tem na isti napravi najboljši v slovenski peterici, drugi je bil na 17. mestu Lanišek. Skakalce in skakalke do konca iger čakata še posamični tekmi na veliki skakalnici v naslednjih dveh dnevih.

Sedmo slovensko odličje na tretjih evropskih igrah

Zmagali so Daniel Tschofenig, Jan Hörl, Marita Kramer in Jacqueline Seifriedsberger. Slednja je bila zlata na prvi posamični tekmi v Zakopanah, Kramer pa bronasta. Tschofenig in Hörl sta dopoldne za Avstrijo osvojila zlato in srebro že na posamični tekmi na srednji skakalnici. Tschofenig je zamejski Slovenec iz Straje vasi v Ziljski dolini, član Športnega društva Zahomc.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slovenia Olympic Team (@sloveniaolympicteam)

Slovenska skakalna ekipa je osvojila sedmo slovensko odličje na tretjih evropskih igrah. Pred tem so bili na Poljskem najprej uspešni trije atleti. Zlat je bil svetovni prvak Kristjan Čeh v metu diska, srebrni pa Tina Šutej v skoku s palico in Maruša Mišmaš Zrimšek v teku na 3000 m zapreke. Športna plezalka Lucija Tarkuš je nato prišla do bronaste medalje na balvanih, za njo sta srebrni odličji osvojila še tekvandoist Patrik Divković v kategoriji do 87 kg in smučarska skakalka Nika Prevc, ki ima tako edina dve odličji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol