J. B. | 15. 5. 2023, 09:09

Smrt, ki močno odmeva: po sporu v nočnem lokalu policija ubila znanega športnika (VIDEO)

YouTube/Record TV/posnetek zaslona

So varuhi reda in miru prekoračili svoja pooblastila?

Svet borilnega športa je pretresla tragična in nasilna smrt brazilskega borca Maura Chauleta, ki je življenje izgubil po sporu v nočnem lokalu v Porto Alegreju.

Instagram/Mauro Chaulet

Brazilec se je zabaval skupaj z dekletom, ko se je ta zapletla v prepir z žensko, ki je bila v družbi pripadnikov vojaške policije. Konflikt se je stopnjeval, zato so posredovali tudi varnostniki. V nekem trenutku je eden od policistov, ki sicer ni bil na dolžnosti, potegnil pištolo, nato je prišlo do streljanja. 

Šestintridesetletni Chaulet je bil v streljanju ranjen, a mu je uspelo zgrabiti pištolo, s katero je nato ustrelil policista. V spor so se tedaj vmešali tudi preostali policisti, začeli streljati in med drugim ranili tudi dekle, ki je bilo v borčevi družbi.

Instagram/Mauro Chaulet

Brazilcu je uspelo pobegniti, z avtomobilom je zapustil prizorišče streljanja. Policisti so se zapodili za njim in med zasledovanjem streljali v smeri borčevega avtomobila.

Chaulet, ki je kot borec slavil 13 zmag na 22 dvobojih, je nato izgubil nadzor nad vozilom in trčil v parkiran avtomobil. Poškodbe, ki jih je utrpel, so bile zanj usodne. Tako ranjeni policist kot Chauletova spremljevalka sta kljub poškodbam preživela.

Instagram/Mauro Chaulet

Chauletu, ki je v preteklosti že prišel v navzkrižje z zakonom zaradi takšnih in drugačnih kaznivih dejanj, med drugim naj bi bil povezan tudi z organiziranim kriminalom, so se po tragični smrti priklonili številni znani iz sveta borilnih športov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol