J. B. | 9. 11. 2022, 13:02

So v taboru slovenske reprezentance goljufali? V Srbiji govorijo o veliki sramoti in trdijo, da imajo dokaze (FOTO)

EHF

Na ženskem evropskem prvenstvu v rokometu se je Slovenija s torkovo zmago prebila v drugi krog tekmovanja, toda v taboru poražene ekipe se nikakor ne morejo sprijazniti z neuspehom.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v torek premagala Srbijo in se prebila v drugi krog domačega evropskega prvenstva. V Celju je Slovenija zadala tretji zaporedni poraz Srbiji, ki se je tako poslovila od turnirja stare celine. Toda v Srbiji se s porazom nikakor ne morejo sprijazniti, prepričani so namreč, da so bili žrtve čisto prave slovenske zarote. Na glas govorijo o sramoti in škandalu, na račun Slovenije pa so izrekli nemalo zares hudih obtožb.

Strogo prepovedano

Kot piše Kurir, so v Srbiji prepričani, da so Slovenke pred tekmo uporabile nedovoljene prijeme. V času zadnjega treninga pred tekmo naj bi v dvorano Zlatorog namestili mobilne telefone in prenosne računalnike ter z njihovo pomočjo snemali vadbo svojih naslednjih nasprotnic. Kakršnokoli snemanje uradnega treninga je po pravilih evropske rokometne zveze strogo prepovedano.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milena Delić (@milenabg2)

"Žal mi je, saj do zdaj na velikih tekmovanjih še nismo izgubile proti Slovenkam. Še bolj mi je žal, da je nasprotna ekipa snemala treninge. Kamer ni, so pa nastavljeni telefoni in prenosni računalniki, ker so se bali, da jih bomo premagale s štirimi zunanjimi igralci. Zakaj bi se potem sploh pogovarjali o rokometu in športu?" je bila po tekmi ogorčena srbska reprezentantka Jelena Lavko.

Rokometna zveza še brez odziva

Srbski mediji so kot dokaz priložili tudi fotografije, ki po njihovem nazorno pričajo, da so Slovenci dvorano Zlatorog v času treninga srbske reprezentance resnično opremili s snemalnimi napravami. Kot poroča Sportklub, se slovenska rokometna zveza za zdaj še ni odzvala na obtožbe iz Srbije. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord