A. B. | 11. 12. 2022, 14:34

Soproga Schumija prvič javno o zgodbi, ki je bila do zdaj skrivnost: "Še vedno se spominjam, kako je bilo ..."

Twitter/andy @iiiuminateandy

Srceparajoča zgodba o njegovi neverjetni karieri, ljubezni do hitrosti in tragičnem dogodku, zaradi katerega nikoli več ne bo tako, kot je bilo, bo zavedno zapisana v zgodovino Formule 1. 

Od leta 1995 je Corinna Schumacher neverjetna podpora Michaelu Schumacherju, enemu največjih legend Formule 1. V najnovejšem dokumentarnem filmu La Methode je njegova soproga razkrila, da se je pred prestopom k Ferrariu sredi 90. let prejšnjega stoletja posvetoval z njo. Njegovih pet zaporednih naslovov pri Ferrariju med letoma 2000 in 2004 še zmeraj ostaja eden najbolj neverjetnihi dosežkov v zgodovini Formule 1. 

Decembra 2013 je Schumacher v smučarski nesreči utrpel hudo poškodbo možganov. Do junija 2014 je bil v medicinsko inducirani komi. 

Profimedia/Twitter/Kamil/fotomontaža

Zgodba, ki do zdaj še ni bila izpovedana

V omenjenem dokumentarnem filmu je Schumijeva soproga zaupala, da je bila njegova odločitev za prestop k Ferrariju po koncu sezone leta 1995 tvegana, saj je istega leta z Benettonom osvojil dva zaporedna naslova svetovnega prvaka, hkrati pa se je Nemec od šampionske ekipe preselil k taki, ki naslova ni osvojilo že od leta 1979. Leta 2000 se je Schumi zavihtel na dirkaški podium zmagovalcev in se s Ferrarijem zapisal med legende elitnega dirkaškega športa. 

"Še vedno se spominjam, kako je bilo. Bila sva skupaj na vrtu, ko me je Michael vprašal: 'Kaj si misliš o tem, da bi se pridružil Ferrariju?'" je Corinna pojasnila v dokumentarcu. "Odvrnila sem 'ja, če imaš to možnost, potem super.'"

Twitter/Grand Prix Diary/iiiuminateandy/fotomontaža

Tesen odnos z direktorjem Ferrarija: edini ga lahko obiskuje 

Tudi z Jeanom Todtom, francoskim športnim direktorjem Ferrarija, je razvil prijateljski odnos. "Michael ima zelo dober občutek za to, na koga se lahko zanese. Mislim, da je tako čutil do Jeana. Želel si je sodelovati z njim. Lepo bi bilo, če bi vam lahko Michael sam povedal to zgodbo, saj sama nisem bila vedno prisotna," je o njunem prijateljstvu pripomnila soproga. To dokazuje tudi dejstvo, da je njegov stalni obiskovalec, saj je zaradi smučarske nesreče, ki se mu je dogodila leta 2013, privezan na posteljo. "Michael je še vedno prisoten v mojem življenju in tako bo tudi ostalo, ne glede na okoliščine. Zame je edino vprašanje, kako še naprej ostati povezan z njegovo družino in skupaj preživljati čas," je povedal Francoz.

Nesreča, ki je spremenila zgodovino športa

Schumacher je 29. decembra 2013 na smučišču nad Méribelom v francoskih Alpah s svojim sinom Mickom, ki je bil takrat star 14 let, doživel grozljivo smučarsko nesrečo. Med prečkanjem izven smučarske proge je padel in z glavo udaril v skalo - kljub smučarski čeladi je utrpel hudo poškodbo glave. Zdravniki so takra pojasnili, da bi najverjetneje umrl, če ne bi nosil zaščitne opreme, zato so svetovnega prvaka z letalom prepeljali v bolnišnico v Grenoblu.

Zdravniki so ga dvakrat operirali, da bi mu odstranili kri iz možganov in zmanjšali pritisk.Po opisani "travmatični  poškodbi možganov" je bil vse do leta 2014 v umetno indicirani komi. Takrat so ga izpustili na rehabilitacijo v domu v Švici, kjer naj bi se nahajal še danes. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ