J. B. | 5. 10. 2022, 10:16

Srce parajoča izpoved športnega asa: "Umiram. Zame ni več rešitve"

Profimedia

Potem ko je zgolj letos v bolnišnici preživel kar 150 dni, je svoj čas eden najboljših atletov priznal, da bije bitko, ki je ne more dobiti.

Tim Lobinger se je v zgodovini športa v Nemčiji zapisal kot eden boljših atletov. Navduševal je v skoku s palico, na velikih tekmovanjih je osvojil osem odličij. Leta 2003 je bil svetovni dvoranski prvak, v letih 1998 in 2002 tudi najboljši v Evropi. Spada med peščico tistih atletov, ki se lahko pohvalijo, da so s palico preskočili vsaj šest metrov. 

Danes je športna kariera za 50-letnika že precej oddaljen spomin, pogled v prihodnost pa grozljiv, da bi bil težko bolj. Lobinger je namreč postregel s srce parajočo izpovedjo in razkril, da umira. Da so ga zdravniki že februarja soočili s kruto realnostjo: "Smrt je blizu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Lobinger (@timlobingerofficial)

Lobinger je pred petimi leti zbolel za levkemijo. Bolezni se je lotil odločno in prepričan, da jo bo premagal. Sprva je kazalo dobro, kasneje se je zahrbtna bolezen vrnila v še hujši obliki. "Zame ni rešitve, moj rak je preveč agresiven," je skrušen priznal Lobinger.

Malenkosti, zaradi katerih ne obupa

"Grozljivo je, ko te soočijo z dejstvom, da bi moral razmisliti o organizaciji svojega lastnega pogreba. Da bi se moral kar najhitreje posloviti od najbližjih. Najtežje se je bilo pogovoriti z otroki ..." je nadaljeval Nemec, ki je samo letos v bolnišnici preživel kar 150 dni! "To dejansko ni pravo življenje. Življenje, ki ga je vredno živeti, se dogaja zunaj. Ne v bolnišnici. Čeprav je konec blizu, se vedno najde malenkost, zaradi katere ne obupaš. Vsak dan, ki ga lahko preživim z najbližjimi, je vreden boja."

Lobinger ima iz dveh razmerij iz preteklosti tri sinove, eden se je prav tako zapisal športu. Lex-Tyger Lobinger je nadarjeni profesionalni nogometaš, trenutno si kruh služi v drugi nemški ligi, v kateri brani barve Kaiserslauterna.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord