23. 8. 2023, 21:42 | Vir: STA

FOTO: Tadej Pogačar v sklopu posebne humanitarne akcije za žrtve poplav v Ljubljani delil avtograme (zbrala se je množica ljudi)

Žiga Živulovič jr./Bobo

Slovenski kolesarski as se je odločil, da bo za vsako fotografijo ali podpis v dobrodelne namene prispeval 10 evrov. 

Eden najbolj prepoznavnih slovenskih športnikov, kolesar Tadej Pogačar, se je na edinstven način lotil zbiranja sredstev za pomoč prizadetim v poplavah, ki so v začetku meseca prizadele Slovenijo in povzročile večmilijardno škodo. Za vsako fotografijo in podpis bo - ob svoji začetni donaciji 10.000 evrov - v dobrodelne namene prispeval 10 evrov za odpravljanje posledic naravne nesreče.

Instagram/Tadej Pogačar

V upanju, da zberejo čim več sredstev

Zmagovalec najbolj prestižne večetapne kolesarske preizkušnje na svetu po Franciji v letih 2020 in 2021 ter številnih najbolj prestižnih enodnevnih dirk na svetu in trenutno vodilni na jakostni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci) se je danes na Kongresnem trgu v Ljubljani v ta namen fotografiral s kolesarskimi in športnimi navdušenci ter delil avtograme. V središče Ljubljane se je na dvournem dogodku vila kolona njegovih navdušencev, ki so se posamično in skupinsko slikali s svojim športnim idolom.

"Zavoljo obveznosti sem le malokrat v Sloveniji, tako da sem se odločil za srečanje s svojimi privrženci v upanju, da skupaj zberemo čim več denarnih sredstev za žrtve katastrofalnih poplav. Upam, da bomo zbrali veliko podpisov, moja roka je 'natrenirana' za današnji dogodek," je uvodoma dejal Pogačar, ki je naravnost s treninga prišel v središče Ljubljane.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Pri zbiranju sredstev sodelovali tudi drugi slovenski kolesarji

"To je prvič, da smo se kolesarji povezali na takšen način in se odločili za pomoč prizadetim v ujmi. Sloveniji želimo pokazati, da smo v slovenskem kolesarstvu enotni in sočutni do vseh žrtev naravne nesreče," je v zvezi s tem dodal 24-letni kolesar moštva UAE Team Emirates.

Za pomoč so se odločili vsi slovenski kolesarji v svetovni seriji. Pogačarjev reprezentančni kolega Matej Mohorič je vso denarno nagrado v višini 24.495 evrov, ki je osvojil po skupni zmagi na nedavni dirki po Poljski, namenil žrtvam poplav. Pogačar, Mohorič, Primož Roglič, Luka Mezgec, Jan Tratnik, Domen Novak in Matevž Govekar so se tudi odločili, da s spletno dražbo svojih podpisanih dresov pomagajo žrtvam naravne nesreče.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Bo Pogačar v tej sezoni še nastopal?

Pogačar je na današnjem humanitarnem dogodku priznal, da sta ga dirka po Franciji ter nastop na svetovnem prvenstvu v Glasgowu - na prvi je osvojil skupno drugo mesto, na drugem pa bronasto odličje na cestni dirki - močno utrudila, a nato nekoliko "skrivnostno" pripomnil:

"Moja želja je, da nastopim še na kakšni dirki v tej sezoni in še malce 'raztegnem' noge, po drugi strani pa ni enostavno biti celotno sezono v polnem pogonu. Bomo videli, kaj bo prinesel zaključek sezone, a lahko potrdim, da treniram na polno," je še dodal Pogačar, ki se bržkone "spogleduje" z eno od septembrskih dirk v Kanadi in oktobrsko kolesarsko klasiko po Lombardiji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol