26. 7. 2022, 13:23 | Vir: STA

Tadej Pogačar ne bo vozil na tritedenski klasiki

Profimedia

Ekipa Emiratov se je odločila, da drugi z letošnjega Toura ne bo šel v Španijo.

Najboljši slovenski kolesar Tadej Pogačar ne bo nastopil na Dirki po Španiji, tretji veliki večetapni dirki v sezoni. Njegova ekipa UAE Emirates je danes razkrila koledar dirk, ki se jih bo udeležil do konca sezone, med njimi pa ni španske Vuelte.

UAE Team Emirates

Pogačar, dvakratni zmagovalec Toura, ki je pred dnevi letošnjo izvedbo francoske pentlje končal na drugem mestu, bo spet v akciji na klasiki v San Sebastianu konec tedna.

V prvotnih načrtih ekipe z začetka sezone je bila sicer Vuelta eden od predvidenih ciljev za 23-letnega slovenskega tekmovalca, a so pri UEA Emirates zdaj načrte spremenili.

"Pogi je varno prečka ciljno črto v Parizu in zapečatil skupno 2. mesto in osvoji majico za najboljšega mladega kolesarja," je ekipa Emiratov po koncu očitno Pogačarjeve zadnje kolesarske klasike zapisala na Twitterju.

"Naslednja dirka ga čaka konec tedna na klasiki San Sebastian v Baskiji. Potem bo imel premor in se pripravil na več enodnevnih dirk, prva bo v Plouayju, potem pa ga čaka še en vrhunec s svetovnim prvenstvom v Avstraliji, za konec pa dirka po Lombardiji, ki jo je dobil leta 2021," so načrte Pogačarja opisali na spletni strani ekipe.

Letos drugega najboljšega na Touru tako do konca sezone čakajo še dirke v San Sebastianu (30. julij), Plouayju (28. avgust), VN Quebeca in Montreala (9. in 11. september), septembrsko SP ter tri oktobrske dirke v Italiji (Giro Dell'Emilia, Tre Valli Varesine in Lombardija).

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.