J. B./STA | 18. 7. 2023, 17:22

Tega ni pričakoval nihče! Pogačar med kronometrom pogledoval, kje je veliki rival, na koncu pa ...

Profimedia

Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta na Touru med sabo obračunala na razburljivem kronometru, po katerem smo vse bližje odgovoru na vprašanje, kdo bo letos slavil na kultni dirki.

Bili smo prepričani, da bo kronometer njegov trenutek preobrata. Njegov zvezdniški moment. Poligon za skok na vrh. V rumeno majico. Majico, ki jo potem ne bo več predal nikomur. Toda Tadej Pogačar, ki je bil pred trenutkom resnice odlično razpoložen, je naletel na tekmeca, ki mu ni bil kos.

Profimedia

Jonas Vingegaard je postregel s sanjsko vožnjo. Danec je močno premagal Slovenca in strokovnjaki so si enotnega mnenja: bitka za končno zmago na Touru je bolj kot ne odločena. Toda velja poudariti: tudi Tadej Pogačar je bil izjemen! Odličen. A tudi to ni bilo dovolj ob "vesoljski" vožnji 26-letnega severnjaka ...

Vingegaard je Pogačarja na kronometru premagal za kar minuto in 38 sekund! 

Tadej Pogačar v skupnem seštevku ostaja na drugem mestu, toda njegov zaostanek za prvim mestom je po izgubljeni bitki na kronometru gromozanski. Vingegaard slovenskemu tekmecu beži za minuto in 48 sekund, tretjeuvrščeni Adam Yates pa zaostaja že za skoraj devet minut!

Profimedia

Preostala Slovenca, Matej Mohorič (Bahrain Victorious) in Luka Mezgec (Jayco-AlUla), nista dirkala na polno. Mohorič je bil z zaostankom 6:42 minute na koncu 95., Mezgec pa je bil natanko dve minuti počasnejši in zasedel 152. mesto.

Sreda rezervirana za kraljevsko etapo

V sredo bo na vrsti kraljevska etapa letošnjega Toura. Ta bo kolesarje popeljala od Saint-Gervaisa do Courchevela (165,7 km) ter slabih 7 kilometrov pred ciljem prečkala najvišjo točko na prelazu Col de la Loze (2304 m).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol