Uredništvo | 18. 7. 2023, 10:23

Pogačar z vragolijami razvnel javnost: mu je to sploh dovoljeno?

Instagram/Tadej Pogačar

Se je naš kolesarski as na prost dan preveč sprostil?

Danes se nadaljuje odločilni zadnji teden Dirke po Franciji, zato so kolesarji na Touru včeraj dodobra izkoristili prosti dan. Tadej Pogačar v prostem dnevu med drugim opravil trening s svojimi moštvenimi kolegi in zaročenko Urško Žigart, nato si je nekaj časa vzel za medije, zvečer pa je na Instagramu pokazal, da je prost dan preživel na poseben način.

Preveč sproščen?

Kot kaže, je bil včeraj naš kolesarski as povsem sproščen. Objavil je namreč posnetke, kako se s kolegi iz moštva UAE zabava ob in v bazenu. Svoje sledilce je navdušil z vragolijami in skoki v vodo, ob tem pa sprožil plaz komentarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)

"Boj za rumeno majico, medtem ko dela preobrate nazaj ... status legende dosežen," je zapisal navdušen oboževalec. Številni komentatorji se strinjajo, da je prav, da se je športnik sprostil in da bi morali tudi ostali šport jemati manj resno in se več zabavati. "Legendarni Pogijev življenjski slog: zabava v bazenu tik pred prevzemom dresa," je navdušen nad Pogačarjem napisal sledilec.

Spet drugi pa se so se spraševali, če mu je take vragolije sploh dovoljeno izvajati, glede na to, da ima pred sabo pomembne dni: "Predstavljajte si, da bi se poškodoval, medtem ko je v bazenu izvajal premet nazaj, in izgubil tour," se je nad vragolijami zgražal komentator. Spet drugi pa je zgroženo zapisal: "Tvoj vodja ekipe je moral imeti srčni napad, ko si skočil."

Danes se dirka po Franciji nadaljuje s 16. etapo.

Danes se dirka po Franciji nadaljuje s 16. etapo.

Profimedia

Se bo sprostitev obrestovala?

Glede na to, da se je Pogačar odločil izvajati vragolije dan pred začetkom zadnjega odločilnega tedna, se sprašujemo, kako njegovo pogumno ravnanje komentirata trener ali pa celo direktor njegovega moštva UAE Emirates. Ali se je sprostitev v bazenu Pogačarju obrestovala, pa bomo videli danes, ko se dirka po Franciji nadaljuje s 16. etapo, hribovitim posamičnim kronometrom. Ker je razlika med Vingegaardom in Pogačarjem zelo majhna, bil lahko bil prav ta odločilen. Slovenec se bo na cesto podal ob 16.58, Danec kot zadnji še dve minuti za njim.   

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol