J. B. | 18. 7. 2023, 18:58

Vingegaard, pazi se! Tadej Pogačar po bolečem porazu postregel z besedami, ki močno odmevajo

Profimedia

Slovenski kolesarski zvezdnik se ne obremenjuje z rdečo nitjo poročanja številnih športnih medijev, ki so po koncu kronometra že podali končno sodbo letošnjega Toura.

Tadej Pogačar je vozil zelo dobro. Jonas Vingegaard je vozil še boljše. "Danec razblinil vse dvome o zmagovalcu Toura," je rdeča nič poročanja številnih tujih medijev. In čeprav se res zdi, da je Tadej Pogačar v pravzaprav izgubljenem položaju, se slovenski zvezdnik, ki za Dancem v skupnem seštevku zaostaja za skoraj dve minuti, ne misli kar tako predati. Še več, danskemu tekmecu je napovedal ogorčen boj, in sicer z besedami, da bitka za zmago na francoski pentlji niti po naključju ni odločena.

"Definitivno Toura še ni konec. Sploh če bo jutri deževalo, potem vam lahko obljubim, da bo zanimivo. Sicer pa nas čakata še dve zahtevni, v bistvu najtežji etapi na tem Touru. Vse se še lahko zgodi, vsi lahko imamo slab dan. Poskusili bomo narediti načrt. Ni lahko nadoknaditi nekaj manj kot dve minuti, a poskusili bomo," je po koncu kronometra povedal Tadej Pogačar.

Dvakratni zmagovalec Toura, ki je imel pred letošnjo dirko precej težave s poškodbo zapestja, je nadaljeval: "Kronometer sem začel dobro, a na koncu sem poskusil vsaj zmanjšati veliko razliko, ki jo je nabral. Dal sem vse od sebe. Upam, da je bil danes tako kot na Marie-Blanque in da bo jutri moj dan."

Profimedia

Na Touru se lahko zgodi vse

Da je 24-letnik pokazal dobro vožnjo, se strinja tudi športni direktor Andrej Hauptman: "Tadej je odpeljal odličen kronometer, Vingegaard pa je bil fenomenalen. Lahko mu le čestitamo za današnjo zmago, mi pa se moramo osredotočiti na jutrišnjo etapo. Jonas je bil res vrhunski, lahko pa vidimo, da je bil tudi Tadej pred tretjim več kot minuto, kar je prav tako vrhunska vožnja. Danes se je treba spočiti, jutri pa iti motiviran v etapo, saj se lahko na Touru zgodi vse. Treba je poskusiti zmagati v etapi in videti, kaj še lahko dosežemo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord