12. 6. 2022, 18:32 | Vir: STA

Tim Gajser dopolnil zmagovit dan slovenskih športnikov!

Twitter/Motocrossmag.nl

V posamičnih vožnjah je zabeležil zmago in drugo mesto, v skupnem seštevku svetovnega prvenstva pa ima po odsotnosti doslej najbližjega tekmeca, Francoza Maxima Renauxa, zdaj že več kot 100 točk prednosti.

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser (Honda) je zmagal na dirki razreda MXGP za veliko nagrado Nemčije v Teutschenthalu. 

Petindvajsetletni Gajser, sicer trikratni svetovni prvak razreda MXGP, je bil v prvi vožnji daleč najhitrejši, potem ko je dobil že sobotne kvalifikacije. Po dobrem startu si je hitro nabral neulovljivo prednost pred tekmeci, nadziral položaj v dirki in osvojil 25 točk v lovu na četrti naslov v elitnem razredu.

V izjavi po tekmi je Gajser povedal, da se je dobro počutil, da je užival in da je zelo vesel. Ta zmaga pomeni velik korak k naslovu svetovnega prvaka. 

V drugo je malce slabše startal in bil nekaj časa tretji, nato pa je prehitel na koncu tretjeuvrščenega Španca Jorgeja Prada (GasGas) in se podal v lov za Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha). Slednji je v drugo dirkal izjemno, Gajser pa ga nikakor ni uspel prehiteti, nato pa je umiril ritem in vknjižil 22 točk za drugo mesto.

Vseeno je bilo skupno 47 točk dovolj za zmago na VN Nemčije, medtem ko je Seewer po tretjem in prvem mestu končal kot drugi. Tretji je bil s 34 točkami Prado.

V seštevku ima zdaj Gajser 485 točk oz. 101 točko naskoka pred Seewerjem, tretji je po novem Prado, ki zaostaja 119 točk.

Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo čez dva tedna v Indoneziji.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.