A.R. / STA | 10. 5. 2023, 11:55

Timi Zajc zaljubljen do ušes: tako je poziral s svojo več kot 10 let starejšo srčno izbranko (FOTO)

Instagram/Timi Zajec/Gašper Berlot/Borut Živulović/Bobo/fotomontaža

Naš izjemno uspešni smučarski skakalec kar žari od sreče. Svojo ljubezen je zdaj na svečanem dogodku tudi uradno predstavil medijem.

Smučarska zveza Slovenije je na slovesnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani počastila stoletnico organiziranega delovanja smučanja na Slovenskem. Na večeru šampionov se je zbrala smetana slovenskega zimskega športa. Prišel je tudi skakalec Timi Zajc, ki nas je v pravkar končani, presežkov polni sezoni navduševal z dolgimi skoki.

Čeprav smo ga običajno vajeni v športni obleki in čelado na glavi, pa je tokrat navdušil v elegantni moški obleki. Za to priložnost je izbral črne hlače in suknjič ter belo srajco, športno-elegantni videz pa je dopolnil z belimi supergami. A tokrat 23-letnik ni prišel sam. Na slavnostni preprogi, ki je bila tokrat v zlati barvi, se je sprehodil s svojo srčno izbranko Nušo Rakovec, nekdanjo ženo upokojenega skakalca Jurija Tepeša.

Borut Živulović/Bobo

Par je bil barvno usklajen, saj je Nuša Rakovec izbrala črno-beli hlačni modni kombinezon s pikami, videz pa je dopolnila z rdečimi čevlji in rožnato torbico. Zaljubljenca sta se prejšnji mesec mudila na počitnicah, pot pa ju je zanesla na rajske Sejšele.

Kdo je slavil

Na tokratnem slavnostnem dogodku so pogled usmerili tudi v preteklo sezono, v kateri so slovenski zimski športniki osvajali največje svetovne lovorike, ter jih za uspehe nagradili.

Največ bloških kipcev so podelili v smučarskih skokih. Na posamičnih preizkušnjah so navduševali Ema Klinec, Nika Križnar, Urša Bogataj, Nika Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Domen Prevc. Kipec bloškega smučarja je pripadel tudi ekipam v smučarskih skokih, tudi ekipi svetovnih prvakov z Zajcem, Laniškom, Lovrom Kosom in Žigo Jelarjem.

Borut Živulović/Bobo

Kipec bloškega smučarja, ki ga prejmejo tekmovalci za uvrstitev med najboljšo trojico na preizkušnjah najvišje mednarodne ravni, sta za posamične dosežke v alpskem smučanju prejela Ilka Štuhec in Žan Kranjec.

V biatlonu je v minuli zimi navdušil Jakov Fak, ki si je prislužil svoj kipec bloškega smučarja, v deskanju na snegu so se v prejšnji sezoni na zmagovalni oder med svetovno elito zavihteli Gloria Kotnik, Tim Mastnak in Rok Marguč.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord