J. B. | 10. 11. 2022, 10:47

Tragična smrt nadarjenega športnika: mladenič v hlevu pomagal očetu in izgubil življenje

Canterbury Hockey Club

Pred sabo je imel vse. Blestel je v šoli, bil je odličen v športu, s katerim se je ukvarjal. Njegovo življenje je ugasnilo mnogo prezgodaj.

Iz kraja Graveney, ki leži v grofiji Kent na jugovzhodu Anglije, prihaja vest o tragični smrti nadarjenega igralca hokeja na travi. Vsega 18-letni Chris Figgis, ki je bil tako obetaven športnik kot tudi uspešen študent na fakulteti v Kentu, je pomagal očetu pri delu na kmetiji, ko se je usoda grdo poigrala z njim. V hlevu se je zgodila tragedija, v kateri je najstnik izgubil življenje.

Izjemno nadarjena oseba

"Chris je bil izjemen fant. Dotaknil se je življenj mnogih profesorjev in učencev. Njegovo smrt smo sprejeli z veliko žalostjo," je poudaril ravnatelj fakultete Kent Mark Turnball.

"Chris je bil učenec, ki je bil močno vpleten v šolsko življenje. Žalost je ogromna, zapustila nas je neverjetno nadarjena oseba. Chris je blestel na številnih področjih, še posebej pa je imel rad hokej na travi. Hokejski klub Canterbury je bil prav tako velik del njegovega življenja kot šola," je dodal Turnball.

Številne zmage in osvojene lovorike

Figgis je svojemu hokejskemu klubu pomagal do številnih odmevnih zmag in osvojenih lovorik. Bil je izjemno nadarjen branilec, ki je imel po besedah svojih soigralcev svetlo prihodnost v tem športu. Policija še preiskuje okoliščine njegove smrti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol