J. B./STA | 1. 12. 2022, 09:47

Srce parajoča izpoved strtega brata preminulega kolesarskega asa: "Niso mi ga dovolili videti. Toda ko sem opazil zmečkano kolo ..."

Profimedia

Znane so prve podrobnosti tragične prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil izjemno uspešni športnik.

Svet kolesarstva je pretresla nova tragedija. V Italiji je življenje v nesrečnih okoliščinah izgubil neuničljivi kolesar Davide Rebellin, ki je šele pred nekaj meseci končal svojo izjemno uspešno kariero. Tudi v pokoju 51-letnik ni mogel brez kolesa. In kolo je bilo zanj usodno. Rebellin je življenje izgubil v prometni nesreči, med kolesarjenjem ga je zbil neprevidni voznik tovornega vozila. Reševalci so ob prihodu na mesto nesreče lahko le še potrdili kolesarjevo smrt.

Voznik pobegnil s kraja nesreče

Italijanski mediji so sprva poročali, da voznik tovornega vozila ni opazil Rebellina in tudi ni vedel, da ga je zbil do smrti. Policija je s pomočjo varnostnih kamer že ugotovila, da to bržčas ne drži. Voznik naj bi po nesreči ustavil, stopil iz vozila in si ogledal kraj nesreče, nato pa pobegnil. Toda vse to so za zdaj zgolj ugibanja in namigovanja. Policisti pobeglega voznika še vedno iščejo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davide Rebellin (@davide.rebellin)

Eden prvih, ki so prihiteli na kraj nesreče, je bil kolesarjev brat. "Poklical me je bratranec in mi povedal, da po vasi krožijo čudne govorice o nesreči. Tukaj vsi poznajo Davideja in očitno ga je nekdo opazil med kolesarjenjem. Poskušal sem ga poklicati, a se ni oglasil. Bil sem zaskrbljen."

"Poklical sem policijo, nato pa odhitel na kraj nesreče. Ko sem prišel, je bilo na tleh z odejo prekrito truplo. Niso mi ga dovolili pogledati. Ampak tam je bilo kolo. Čeprav je bilo popolnoma uničeno, sem ga takoj prepoznal. Vedel sem, da tam leži moj brat," je s solznimi očmi razlagal Carlo Rebellin in dodal: "Brat me je vprašal, če bi šel z njim kolesarit. Želel sem, a je nekaj prišlo vmes. Usoda zna biti res kruta. Julija je nenadoma umrl moj oče. Zdaj se moram posloviti še od brata."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davide Rebellin (@davide.rebellin)

Ko se je novica o tragični smrti znanega kolesarja razširila po Italiji, so se hitro odzvali tudi organizatorji dirke Giro d'Italia in prestavili slavnostno predstavitev naslednje rožnate majice. 

V prvih osmih mesecih umrli 103 kolesarji

Žalostna usoda Davideja Rebellina je v Italiji vnovič sprožila žgoče debate o tem, da je v tej državi absolutno preslabo poskrbljeno za varnost kolesarjev v cestnem prometu. V prvih osmih mesecih leta 2022 so na italijanskih cestah umrli 103 kolesarji. Rebellin ni prvi znani kolesar, ki je življenje izgubil v prometni nesreči. Leta 2017 je kombinirano vozilo do smrti zbilo Micheleja Scarponija, ki se je pripravljal za nastop na Giru.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.