J. B./STA | 30. 11. 2022, 14:26

(FOTO) Ilka, pazi, da ne zmrzneš! Štuhčeva na koncu sveta ujeta v pravem polarnem mrazu

profimedia

Mariborska smučarska zvezdnica se pripravlja na uvodna smuka in veleslalom. Toda pogoji, v katerih se bodo smučarke potegovale za zmago, so vse prej kot humani.

Ilka Štuhec je bila zelo hitra na preizkusu smukaške proge pred uvodnim ženskim smukom v Lake Louisu v Kanadi. Slovenska alpska smučarka je na prvem uradnem treningu smuka zaostala zgolj za Avstrijko Nino Ortlieb (1:50,27), ki je s startno številko 24 sicer vpisala najboljši čas, a ni pravilno prevozila enih vratc.

Mariborčanka, na startu je nosila številko 21, je v cilj prišla v času olimpijske prvakinje Švicarke Corinne Suter (1:51,21), njun zaostanek za avstrijsko tekmovalko je znašal 94 stotink sekunde.

Po odpadlih moških in ženskih smukih pod Matterhornom, v Zermattu oziroma Cervinii bo prvi decembrski konec tedna tradicionalno v znamenju uvodnih preizkušenj v hitrih disciplinah za alpske smučarke v Severni Ameriki, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu dva smuka in superveleslalom. 

Instagram/Ilka Štuhec/posnetek zaslona

V Lake Louisu je smučarje ob tem pričakal pravi polarni mraz. Tudi čez dan se temperature vrtijo okrog minus 15 stopinj Celzija. Štuhčeva je razkrila, da je bilo danes ob pol devetih zjutraj zunaj kar minus 31 stopinj Celzija! Med vožnjo v avtomobilu je misel o tem, kako bo, ko bo morala stopiti na prosto, preganjala kar z zimzeleno uspešnico Stayin' Alive skupine BeeGees. Kako ostati živ v takšnem mrazu, je zares misel na mestu ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol