5. 12. 2022, 15:25 | Vir: STA

Umrl trener Serene Williams in Marije Šarapove

Profimedia/fotomontaža

Najboljšim teniškim igralcem je pomagal do zmag, njegov pristop k športu pa je močno spremenil potek treningov.

V 92. letu starosti je umrl legendarni teniški trener Nick BollettieriUmrl je v nedeljo na svojem domu na Floridi. Karizmatični Američan se je rodil 31. maja 1931 v New Yorku italijanskim priseljenskim staršem, po opustitvi študija prava pa se je preusmeril v tenis oziroma teniški trening.

Trenerska legenda

Bollettieri je v času svojega delovanja treniral številne igralce, ki so se pod njegovim vodstvom zavihteli na vrh teniške lestvice ATP, med njimi Andreja Agassija, Jima Courierja, Monico Seleš in Borisa Beckerja.

Bollettieri velja za enega največjih teniških trenerjev vseh časov, njegov pristop k športu pa je močno spremenil potek treningov.

V tem stoletju je sodeloval tudi z večkratnimi dobitniki največjih turnirjev, Marijo Šarapovo ter sestrama Venus in Sereno Williams.

Bolletterijeva teniška akademija, odprl jo je leta 1978, je bila prvi teniški internat na svetu, z načinom dela in pristopom do učenja pa je prinesel revolucijo v tem športu. Kasneje je akademija prišla v last družbe IMG, a je Bollettieri še vedno vodil teniški program. Leta 2014 so ga sprejeli v teniški hram slavnih.

V njegovi akademiji, ki jo je odprl v Bradentonu na Floridi, so se veščin teniške igre učili še Mary Pierce, Martina Hingis, Daniela Hantuchova, Jelena Janković, Nicole Vaidišova, Sabine Lisicki, Sara Errani, Tommy Haas, Maks Mirni, Xavier Malisse, Ana Kurnikova, Marcelo Rios, Kei Nišikori ...

Spomini bodo ostali

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tommy haas (@tommyhaasofficial)

Nekdanji drugi igralec sveta Tommy Haas se je na Instagramu poklonil teniškemu velikanu: "Toliko spominov, ne vem, kje naj začnem. Nicki, tako sem te klical najdlje. Hvala za tvoj čas, znanje, predanost, strokovnost, pripravljenost deliti svoje veščine, tvoj osebni interes, da si bil moj mentor in mi dal najboljšo priložnost, da sledim svojim sanjam. Bil si sanjač, delavec in pionir v našem športu, resnično edinstven."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord