22. 1. 2023, 21:15 | Vir: STA

Uroš Zorman po končanem prvenstvu: "Ponosen sem na svoje fante. Vesel sem, da sem njihov selektor"

Profimedia

Po ponedeljkovih tekmah bo jasno, ali bodo slovenski rokometaši osvojili tako želeno deseto mesto, ki prinaša kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu 2024.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem dosegla štiri zmage in doživela dva poraza. Glavni del tekmovanja je končala s šestimi točkami in razliko v golih +25. 

Elitna slovenska izbrana vrsta je na letošnjem turnirju v skupinskem delu v Katovicah premagala Savdsko Arabijo in Poljsko ter doživela poraz proti Franciji, v glavnem delu tekmovanja v Krakovu pa premagala Iran in Črno goro ter klonila proti Španiji. Po današnji zadnji tekmi proti Črni gori je črto pod celotnim turnirjem potegnil selektor Uroš Zorman.

"Ponosen sem na svoje fante. Vesel sem, da sem njihov selektor. V njihovih očeh je spet prisotna iskra, v ekipo se je vrnil borbeni duh in patriotizem, kult reprezentance," je uvodoma dejal Zorman.

"Ocena turnirja je pozitivna. Zmagali smo na tekmah, ki smo jih morali dobiti, medtem ko smo bili Špancem in Francozom enakovredni 75 odstotkov časa tekme. Na obeh tekmah proti velikanoma rokometa smo naredili preveč tehničnih napak, to je na koncu nagnilo tehtnico na njuno stran. V tem segmentu igre imamo še veliko prostora," je dodal 43-letni Ljubljančan, ki se je na vroči selektorski stolček usedel po polomu na lanskem evropskem prvenstvu na Slovaškem in Madžarskem, ko je nasledil švedskega strokovnjaka srbskih korenin Ljubomirja Vranješa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uros Zorman (@uros_zorman23)

"Svetovno prvenstvo smo končali z zmago. Želim si, da bi tako tudi nadaljevali. V reprezentanci bo potrebno poiskati nekatere rešitve. Določeni igralci so že v letih in vprašanje je, koliko časa bodo še igrali in ali bom dočakal vse te 'upokojitve'. Že čez dva meseca so pred nami kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Nemčiji. V naslednjem obdobju bomo skušali nadgraditi raven naše igre z letošnjega svetovnega prvenstva in biti konstantni na veliki sceni," je še na koncu dejal Zorman.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel