17. 5. 2023, 16:08 | Vir: STA

VIDEO: Padec Primoža Rogliča, njegov tekmec odpeljan z rešilcem

Twitter/procyclinglover/posnetek zaslona

Zgodil se je množičen padec okoli 70 kilometrov pred ciljem. 

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je okoli 70 kilometrov pred ciljem etape padel, a nadaljeval dirko po Italiji. Manj sreče je imel tretjeuvrščeni v skupnem seštevku Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico.

Padec se je zgodil na mokri cesti v enem od levih ovinkov okoli 70 kilometro pred ciljem. Po zdrsu enega od kolesarjev UAE Team Emirates, pa so za njim padli še Roglič (Jumbo-Visma), trije kolesarji ekipe Ineos Grenadiers in še nekateri drugi.

Na tleh je bil tudi vodilni na dirki, Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers). Medtem ko je nekdanji zmagovalec Toura (2018) lahko nadaljeval, jo je najslabše odnesel Geoghegan Hart. Zmagovalec Gira pred slabimi tremi leti je moral predčasno končati današnjo etapo in s tem dirko po Italiji. Njegova ekipa je sporočila, da je na poti v bolnišnico, kjer ga bodo podrobno pregledali.

Roglič je dirko lahko nadaljeval, potem ko mu je kolo sprva posodil moštveni kolega, Nizozemec Koen Bouwman. Večkrat se je v prvih kilometrih po nadaljevanju držal za levi bok in stegno, kasneje pa je zamenjal kolo in se priključil glavnini. Danes je sicer na sporedu najdaljša etapa od Canaioreja do Tortone (219), ki se bo bržčas končala s sprintom glavnine.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel