26. 8. 2023, 19:27 | Vir: STA

Začetek Vuelte: Roglič z izjemno visokimi ambicijami

Instagram/Primož Roglič

Na Dirki po Španiji nastopajo štirje Slovenci, kdo vse so favoriti?

Katalonsko mesto Barcelona bo šele drugič gostilo začetek španske pentlje, prvič ga je pred 61 leti. Dirka po Španiji bo na sporedu vse do 17. septembra.

Za uvod ekipni kronometer

Med favoriziranimi ekipami je tudi osmerica Jumbo-Visme, za katero dirkata dva od skupno štirih slovenskih kolesarjev na Vuelti, Primož Roglič in Jan Tratnik. Lansko zmago brani Belgijec Remco Evenepoel.

Prva ekipa (Caja Rural) se je s slabih 15 km dolgo ravninsko, a s številnimi 90-stopinjskimi ovinki tehnično zahtevno traso spopadla ob 18.55. Vseh 22 ekip bo startalo s štiriminutnim intervalom.

Zadnja ekipa, zbrana okoli lanskega zmagovalca Belgijca Remca Evenepoela (Soudal-Quick Step), se bo s startne rampe pognala ob 20.19.

Napeto bo!

Roglič in Tratnik se bosta skupaj s prvim favoritom za skupno zmago, Dancem Jonasom Vingegaardom, na pot podala ob 20.07. Jumbo-Visma se bo za etapno zmago bržčas borila z Ineos Grenadiers na čelu z Italijanom Filippom Ganno. Britanci se bodo na pot podali ob 19.55.

Mladi slovenski sprinter Matevž Govekar je z moštvenimi kolegi pri Bahrain Victoriousu startal ob 19.31, naknadno vpoklicani član UAE Team Emirates, Domen Novak, pa bo na cesti od 20.11 naprej.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol