15. 8. 2023, 18:01 | Vir: STA

Dirka po Burgosu: začetek Rogliču prinesel "varno" uvrstitev

Profimedia

Na njej nastopajo trije Slovenci, za mnoge je to zadnji test pred začetkom dirke po Španiji.

Kolumbijec Juan Sebastian Molano (UAE Team Emirates) je zmagovalec prve etape kolesarske dirke po Burgosu. Na trasi od Villalbe de Duera do Burgosa je bil po 161 km v ciljnem sprintu boljši od Španca Ivana Garcie Cortine in Italijana Edoarda Affinija. Prvi favorit preizkušnje, slovenski as Primož Roglič, je etapo varno zaključil v glavnini.

Molano je bil že pred etapo glavni favorit za edino ravninsko etapo letošnje preizkušnje po Burgosu. Upravičil je to vlogo in zanesljivo ugnal Cortino (Movistar) in Affinija (Jumbo-Visma). V skupnem seštevku ima Molano štiri sekunde naskoka pred Cortino, osem sekund zaostaja Affini, glavni favoriti, med njima izstopata predvsem Roglič in Britanec Adam Yates (UAE Team Emirates), pa zaostajajo deset sekund.

Za 28-letnega Molana je bila to tretja etapna zmaga na dirkah po Burgosu, četrta letos in skupno 22. v karieri. Danes mu je v etapi v ekipi emiratov pomagal tudi Slovenec Domen Novak. Ob Rogliču in Novaku se je v ekipi Jumbo-Visme po poškodbi kolena tekmovalno vrnil tudi izkušeni Jan Tratnik, ki ni tekmoval vse od konca aprila. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol