R.S. | 2. 7. 2023, 07:45

Navijači niso pozabili njegove zgodovinske zmage: na mestu, kjer se je Rogliču snela veriga, so postavili ...

Profimedia/Twitter/cyclicality/fotomontaža

Mesto, kjer se je snela veriga, ima v srcih kolesarskih navijačev prav poseben pomen. 

Primožu Rogliču se je maja tik pred zmago na Giru d'Italia snela veriga. Zaradi težav je moral pred ciljem stopiti s kolesa. Rogliča sta po tem, ko je naravnal verigo in spet sedel na kolo, potisnila klubski delavec in tudi nekdanji smučarski skakalec Mitja Mežnar.

"Da bi bila zgodba še bolj filmska in navdihujoča, je bil prav Mežnar leta 2007 Rogličev sotekmovalec ob zmagoslavju na ekipni tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v smučarskih skokih," je zapisal Sportklub. Roglič je zaradi težav z verigo izgubil okrog 15 sekund, vendar je kljub temu glavnega tekmeca za končno zmago Gerainta Thomasa na koncu premagal za kar 40 sekund. 

Postavili spominsko ploščico

Dejanje ima posebno mesto v srcih kolesarskih navijačev. Zato so na prelomnem klancu v Višarjah, kjer se je snela veriga, postavili spominsko ploščico, na kateri piše "Na tem mestu se je snel z verige". Zaenkrat še ni znano, kdo je ploščo izdelal in postavil, predvideva pa se, da gre za Rogličeve navijače. 

Mežnar in Roglič sta se pozneje videla na sprejemu kolesarskega asa v Ljubljani. Mežnar je povedal, da je bilo srečanje "Nepozabno - tudi za Rogliča"

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol