26. 9. 2022, 13:20 | Vir: STA

Zaradi trkanja na vrata kolesarski zvezdnik fizično napadel najstnici

Profimedia

Mislil je, da se bo boril za naslov svetovnega prvaka, namesto tega je Nizozemec noč pred cestno dirko preživel za zapahi.

Nizozemski kolesar Mathieu van der Poel, ki je bil v nedeljo poleg Belgijcev Wouta Van Aerta in Remca Evenepoela ter Slovenca Tadeja Pogačarja eden od glavnih favoritov za odličja na cestni dirki na svetovnem prvenstvu v avstralskem Wollongongu, je na sodišču priznal krivdo za napad na mladoletni osebi v noči na dirko. Za kazen je moral plačati okrog 1000 evrov in je že na poti v domovino.

Po aretaciji v noči na dirko so ga policisti izpustili po plačilu varščine in je začel dirko, a je po slabih 35 km odstopil.

V hotelu se je zapletel v spor s 13- in 14-letnico, ki sta večkrat trkali na njegova vrata v hotelu, je bilo zapisano v poročilu policije iz Novega južnega Walesa. Nizozemec je med sporom odrinil najstnici. Ena od njiju je utrpela lažjo poškodbo roke ob udarcu ob steno, druga pa je padla. Hotelsko osebje je bilo priča dogodku in je kasneje poklicalo policijo.

Spor z glasnimi sosedi

"Drži, imeli smo manjši spor. Šlo je za glasne sosede, tu pa so, kar se tega tiče, zelo strogi," je dejal Van der Poel novinarjem po dirki. "Spat sem šel zgodaj, mladini pa se je zdelo primerno, da neumorno trka na moja vrata. Po nekaj ponovitvah sem imel vsega dovolj, obenem nisem najbolj prijazno dejal, naj nehata. Hotel je poklical policijo, odpeljali so me, vrnil pa sem se šele okoli četrte ure zjutraj," je dodal 27-letnik.

Profimedia

To je kasneje potrdila tudi avstralska policija. Ta je v Belgiji rojenega Nizozemca, ki tekmuje za klub Alpecin–Deceuninck, aretirala v hotelu Grand Parade Brighton-Le-Sands v Sydneyju, kjer je bila nastanjena nizozemska reprezentanca.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.