J. B. | 19. 5. 2023, 12:33

Zaviti v debel plašč žalosti: po hudi bolezni se je poslovil 25-letni kolesar

Profimedia

Vse je imel še pred sabo ... Nato se je usoda kruto poigrala z njim ...

V Španiji žalujejo, žaluje ves kolesarski svet. V 26. letu starosti se je po hudi bolezni poslovil španski kolesar Arturo Gravalos, ki je svoj čas tekmoval v dresu ekipe Caja Rural-RGA.

Za fanta, ki je obetal, je bil usoden možganski tumor.

Odkrili so mu ga novembra 2021, nekaj tednov pozneje je odšel na operacijo. Po kirurškem posegu so bili zdravniki optimistični. Pričakovali so, da bo kolesar okreval, toda sledili so nepričakovani zapleti, zaradi katerih je moral Gravalos še večkrat pod nož. Na koncu je bitko s hudo boleznijo žal izgubil in od nadarjenega fanta se poslavljajo številni iz sveta kolesarstva.

Instagram/Arturo Gravalos

"Življenje mu je v zadnjem času postavilo številne ovire, na katere se je vedno, vedno odzval z najboljšim obrazom. Tudi, če je bil žalosten, tudi, če je obžaloval in objokoval usodo, tega nikdar ni želel deliti z drugimi. Arturo, nikoli te ne bomo pozabili. Počivaj v miru," so zapisali pri njegovi zadnji ekipi v karieri Eolo-Kometa, pri kateri vlogo generalnih direktorjev opravljata velikana svetovnega kolesarstva Ivan Basso in Alberto Contador.

Gravalos je enega največjih uspehov v obetavni karieri slavil leta 2019, ko je cestno dirko državnega prvenstva za kolesarje do 23 let končal na drugem mestu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol