R.S. | 13. 5. 2024, 10:06

Slovenska športnica zaradi sestrine bolezni premišljevala o koncu kariere

Instagram/Eva Urevc

Po njeni diagnozi je poskušala normalno tekmovati, vendar ni mogla. 

Smučarska tekačica Eva Urevc je na družbenih omrežjih zapisala, da je v zadnjih mesecih preživljala težke čase. Razmišljala je tudi o koncu kariere. "Zdravo vsi. Po res težkem obdobju zame in za mojo družino ter po skorajšnjem koncu kariere, sem se odločila, da imam ta šport preveč rada, da bi vse vrgla stran. Trenirala bom močneje (in pametneje) kot kadarkoli prej in se vrnila močnejša," je začela z zapisom. 

S sledilci je delila, da so jo pestile družinske težave. "Lanskega septembra so moji sestri diagnosticirali raka na dojki. Po tem se je vse sesulo, poskušala sem normalno tekmovati, vendar nisem mogla, zato sem sezono predčasno končala. Po vsem tem sem želela biti zgolj s svojo družino in biti največja podpora Maruši. Pokazala mi je, da ni ovir, ki jih ne bi mogli premagati. Se vidimo v naslednji sezoni," je še dodala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Urevc (@e_urevc)

28-letnica je v svetovnem pokalu debitirala leta 2016. Istega leta je v Davosu prvič osvojila točke svetovnega pokala. Šest let pozneje je nastopila na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je nastopila v ženskem sprintu. Končala je v kvalifikacijah na 46. mestu. 

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave