E. Č. | 6. 3. 2024, 12:08

Na vidiku veliki preobrat: bo Goran Dragić kljub koncu kariere oblekel dres slovenskega kluba? (Župan z noro idejo)

Profimedia/KK Olimpija/fotomontaža

Bo Zoranu Jankoviću uspelo prepričati legendo slovenske košarke?

Čeprav je Goran Dragić nedolgo tega obelodanil konec svoje bogate kariere in ob tem pojasnil, da se je tako kljub številnim ponudbam v prvi vrsti odločil predvsem zaradi svojih otrok, je Zoran Janković predstavil ambiciozen načrt, s katerim želi legendo prepričati, da bi si kljub vsemu še enkrat oblekla dres ... Olimpije!

Goran Dragić, ki bo maja praznoval 38. rojstni dan, je člansko kariero začel pri Slovanu, nato pa leta 2007 podpisal za Olimpijo. V Tivoliju je ostal leto dni, zatem pa odšel v Severno Ameriko, kjer je ostal skoraj desetletje in pol. Marsikdo je bil prepričan, da bo Goran Dragić kariero dejansko končal na domačih tleh, toda nekdanji reprezentant je imel očitno drugačne načrte. Ob tem pa se seveda poraja ključno vprašanje: bi ga župan Janković lahko prepričal o vrnitvi na parket?

Žiga Živulović jr./BOBO

"O njem res veliko razmišljam, za njegovo tekmo Stožicah sem kupil tri vstopnice, ob igrišču, dal sem praktično pol plače, da nanjo peljem obe vnukinji. Potem pa sem Gogija vprašal, glej, vse si razprodal s temi tvojimi zvezdniki, ampak jaz bi bil za to, da naslednji dan naredimo še spektakularno tekmo Slovenija - Srbija. Reci, da si za, in takoj pokličem oba predsednika zvez Erjavca in Danilovića. Zdaj čakam na njegov odgovor. In potem razmišljam naprej. Želim si, da bi zadnjo sezono odigral pri Olimpiji. Lahko napišete, da če zdrži drugo tekmo, grem po mikrofon in ga povabim v Olimpijo. Če bi on igral za Olimpijo, bi bila to povsem druga dimenzija," je za Nedeljski Dnevnik pojasnil Zoran Janković.

Goran Dragić, ki v zadnjem času pozornost medijev vzbuja predvsem zaradi svoje nove srčne izbranke, bo predvidoma zadnjo tekmo v bogati karieri odigral 24. avgusta, ko se mu bodo na slovesu od košarke pridružili številni košarkarski zvezdniki z vsega sveta.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu