STA/Uredništvo | 23. 3. 2024, 12:38

Super Ilka! Slovenska smučarska zvezdnica začinila soboto z izjemnim uspehom

Profimedia

Ne samo zaradi poletov v Planici, slovenski športni navdušenci se lahko veselijo tudi zaradi Ilke Štuhec.

Ilka Štuhec je osvojila drugo mesto na zadnjem ženskem smuku v sezoni 2023/24 svetovnega pokala v alpskem smučanju v Saalbach-Hinterglemmu v Avstriji. Zmagala je Avstrijka Cornelia Hütter, ki je z zmago osvojila tudi mali kristalni globus za zmago v smukaškem seštevku. Tretje mesto je pripadlo Italijanki Nicole Delago (+0,49).

Zaostanek Ilke Štuhec na drugem mestu je znašal zgolj 17 stotink sekunde. Mariborčanka je osvojila karierne 22. stopničke v svetovnem pokalu, prve v tej sezoni. Do finala vodilna smukačica Švicarka Lara Gut-Behrami je na zadnji ženski tekmi sezone v Saalbachu četrti kristalni globus v sezoni zapravila za 28 točk. Zadnji smuk je končala brez točk na 17. mestu. Na finalu sezone točke podelijo zgolj najboljši petnajsterici.

Ilka Štuhec je z današnjim drugim mestom krepko popravila uvrstitev v končnem smukaškem seštevku. Sezono je končala kot osma smukačica sezone. Pred današnjo tekmo je bila na 13. mestu. Na sporedu je le še nedeljski moški smuk, na katerem bo od Slovencev tekmoval Miha Hrobat.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu