E. Č. | 23. 3. 2024, 11:35

Poslovil se je Andrej Stare: to so njegove zadnje besede v vlogi športnega komentatorja

Mediaspeed/Saša Despot

Po več kot štirih desetletjih se je Andrej Stare dokončno poslovil od komentiranja športnih dogodkov.

Andrej Stare, priznani komentator in dolgoletni glas športnih dogodkov na slovenski televiziji, je naznanil, da je zaključil svojo kariero v svetu televizijskega komentiranja. Zadnjič je gledalce nagovoril ob koncu sobotne ekipne tekme v Planici, kjer je Slovenija osvojila drugo mesto

Stare je bil nepogrešljiv del športnega novinarstva v Sloveniji več kot štiri desetletja. S svojim strastnim in pronicljivim komentiranjem je znal navdušiti gledalce in jih popeljati v srce športnih dogodkov. Njegov glas je bil značilen del športnih prenosov, še posebej v nogometu, atletiki in smučarskih skokih, kjer je znal s svojimi opisi ustvariti pravo vzdušje in napetost med gledalci.

"Hvala lepa vsem, ki ste me radi poslušali. Bili smo dobri prijatelji. Posebej pa z Grosom. Upam, da prihajajo mlajši, boljši in da bodo čez 30, 40 let, ko se bodo poslavljali, imeli najmanj toliko pozitivnih stvari za povedati o športu in moji televiziji," so bile zadnje Staretove besede, preden je dokončno izključil mikrofon in odšel v zaslužen komentatorski pokoj. Že pred tem je bil na robu solz, ko je poudaril: "Bil sem vaš in sem!"

Andrej Stare, tudi nekdanji zdravnik nogometnega kluba Olimpija Ljubljana, je s svojim delom kljub številnim škandalom in incidentom pustil neizbrisen pečat v slovenskem športnem novinarstvu in njegovo zapuščino bodo gledalci še dolgo časa cenili in se je spominjali z hvaležnostjo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord