N. Vo. | 5. 3. 2024, 11:51

Legendarni Jelko Gros z odmevnim pozivom vsem Slovencem: "Andrej Stare se mora ..."

Bobo

V Planici, srcu slovenskega nordijskega smučanja, se že čuti vznemirjenje pred finalnim obračunom sezone. Ljubitelji za TV-zasloni se medtem sprašujejo, ali jih bo s komentatorskega mesta pozdravil Andrej Stare.

Pred finalom svetovnega pokala v smučarskih skokih je nordijski center z Jelkom Grosom na čelu prek družbenih omrežij gledalce pozval, naj legendi zastavijo vprašanja, na katera bo odgovarjal vse do začetka planiškega spektakla. Med drugim so nekdanjega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih vprašali tudi, ali se bosta na komentatorskem mestu še kdaj pojavila skupaj z Andrejem Staretom

"Šport je strast", so zapisali na Facebook profilu nordijskega centra in dodali: "Strast mu dodajo tudi športni komentatorji, ki so s srcem in dušo predani športu in ga s tem naredijo privlačnega gledalcem. Eden takih je prav gotovo dr. Andrej Stare."

Gros je odgovoril: "To je vprašanje za Andreja Stareta. Mislim, da ga moramo vsi skupaj nagovoriti, da se vrne na komentatorsko mesto. Nekako se hoče upokojiti, ni več rosno mlad. Je mlad, ni pa več rosno mlad," je dejal in pozval navijače, naj ga spodbudijo k vrnitvi.

Andrej Stare se je s komentatorskega mesta umaknil januarja, ko je polete v Kulmu popestril s svojimi zanimivimi komentatorskimi vložki. Med prenosom tekme, ki je Sloveniji prinesla bron (okrog vratu si ga je nadel Timi Zajc), se mu je spet sumljivo zapletal jezik.

Zdelo se je, da je Stare med komentiranjem spil kakšen kozarček preveč, po incidentu pa se ni več pojavil na komentatorskem mestu, kar je zelo zmotilo številne strastne navijače in oboževalce smučarskih skokov.