19. 1. 2023, 09:22 | Vir: STA

30 točk Luke Dončića ni bilo dovolj za zmago Dallasa

Profimedia

"Nocoj smo zapravili 130 točk, imeli smo 57-odstotni met iz igre. To je pač zgolj osnovni met na koš. V tej ligi boš, ne glede na to, ali imaš Luko, Kareema ali LeBrona, pač izgubil, ne glede na to, koliko točk boš dosegel," je bil kritičen trener Dallasa, Jason Kidd. 

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA vpisali še tretji poraz po vrsti in izgubili proti Atlanta Hawks s 122:130. Slovenski zvezdnik v vrstah teksaške ekipe Luka Dončić je v 39 minutah na parketu dosegel 30 točk, Dallasu pa je pomagal še z osmimi asistencami in štirimi skoki. Ob tem pa je imel še sedem izgubljenih žog.

Dončić se je vrnil v igro po težavah z gležnjem. Bil je najboljši član domače ekipe, a je v zadnji četrtini dosegel le tri točke. Triindvajsetletnik ostaja na vrhu lestvice strelcev lige NBA v tej sezoni s povprečjem 33,8 točke na tekmo.

Pri gostih iz Atlante je bil najboljši Dejounte Murray s 30 točkami, Trae Young pa je vpisal 18 točk in 12 asistenc. Dallas zaseda peto mesto v razvrstitvi zahodne konference s 24 zmagami in z 22 porazi.

Drastično izboljšana obramba, ki je pomagala Mavericks, da so se uvrstili v finale zahodne konference v minuli sezoni, se zdi kot oddaljen spomin, kar je bila tudi glavna kritika trenerja domače zasedbe Jasona Kidda na račun šibke obrambe ekipe.

Kidd je svoje ostre pripombe podal po novem porazu Dallasa v American Airlines Centru, poroča portal ESPN. Dallas, ki je bil v minuli sezoni na sedmem mestu v ligi NBA po obrambni učinkovitosti, je v tej kategoriji to sezono padel na 25. mesto.

Profimedia

"Če je to zaradi te ekipe, potem moraš od teh fantov še naprej zahtevati, da igrajo boljšo obrambo," je dejal Kidd, ko so ga vprašali o morebitnih rešitvah za obrambne težave Dallasa. "Ne gre samo za to, kako učinkoviti smo v napadu. Nocoj smo denimo zapravili 130 točk, imeli smo 57-odstotni met iz igre. To je pač zgolj osnovni met na koš. V tej ligi boš, ne glede na to, ali imaš Luko, Kareema ali LeBrona, pač izgubil, ne glede na to, koliko točk boš dosegel," je bil kritičen trener Dallasa.

"Torej, dokler se ne bomo bolj potrudili v obrambi, in razumeli, kaj moramo storiti, bomo sicer dosegli 120 točk, vendar jih bomo zapravili 130, 140. Nekega večera bomo morda celo zapravili 150 točk, kar bo sicer povsem v redu, ker bomo vseeno nekaj zadeli in ne bo na videz tako slabo," je še dodal. "Dobri smo v napadu," pa je dejal prva violina v Kiddovem orkestru, Slovenec Dončić, organizator igre teksaške zasedbe. "Moramo biti sami pri sebi prepričani, da smo se enako dobro potrudili v obrambi."

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel