J. B. | 28. 8. 2023, 17:13

Aleksander Sekulić razkril glavni recept za odlično predstavo in veliko zmago: "Vsak, ki je prišel na igrišče, je ..."

Profimedia

Dve tekmi, dve zmagi. In več kot zadovoljni obrazi v taboru Slovenije po novem slavju na svetovnem prvenstvu.

Slovenska košarkarska reprezentanca je tudi po drugi tekmi svetovnega prvenstva na Japonskem brez praske. Luka Dončić in njegovi soigralci so najprej na kolena spravili Venezuelo, v drugem krogu pa še neugodno Gruzijo. Strokovnjaki so pred tekmo opozarjali, da bo morala Slovenija zaigrati bolje v obrambi, češ da je bila v tem pogledu proti Venezueli zares slaba. Slovenci so kritike vzeli resno in proti Gruziji ob 88 doseženih točkah tekmecu dovolili, da je prišel le do 67 točk.

Profimedia

"Dobro smo se pripravili na zasedbo Gruzije, saj smo vedeli, da so izjemno neugodna ekipa. Igralci so se do potankosti držali načrta. Vsak, ki je prišel na igrišče je tam pustil srce. Borili smo se kot ekipa in zmagali kot ekipa, to je najbolj pomembno. Čez dva dni nas čaka nova tekma, na katero se moramo znova dobro pripraviti, nato pa bomo lahko začeli razmišljati o tekmecih v drugem delu," je po tekmi v Okinavi povedal slovenski selektor Aleksander Sekulić.

Velika in pomembna zmaga

Klemen Prepelič, ki je v statistiko vpisal 15 točk, je po tekmi z robustnimi Gruzijci povedal: "Dosegli smo veliko in pomembno zmago. Proti zelo napadalno usmerjeni reprezentanci Gruzije smo prejeli le 67 točk, kar pomeni, da smo opravili dobro delo v obrambi. Strokovni štab nas je odlično pripravil, pohvale pa si zaslužijo tudi visoki fantje pod obročema. Čeprav v napadu nismo bili najbolj natančni, smo še vedno dosegli skoraj 90 točk."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc)

Pomembno zmago je skazila le poškodba Jake Blažiča, ki je moral zaradi bolečin v hrbtu v bolnišnico na podroben pregled z magnetno resonanco. Za zdaj še ni znano, ali gre za hujšo poškodbo in ali bo Jaka Blažič na tem prvenstvu še lahko igral.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord