J. B. | 17. 8. 2023, 13:24

Bled kot čarobno košarkarsko prizorišče: revolucionarno plavajoče igrišče tudi v znamenju Luke Dončića (VIDEO)

Profimedia/fotomontaža

Menda je nekoč obstajal človek, ki je hodil po vodi ... Ne verjamete, da je to mogoče? Sredi septembra bodo hodili, tekli in skakali po gladini Blejskega jezera. Ne verjamete, da je to mogoče? Berite dalje!

Menda je bil človek nekoč že na Luni ... V luči tega se zdi igranje košarke na gladini Blejskega jezera "mala malica", kajne? No, toda vseeno gre za podvig, ki ga ne gre jemati z levo roko. Toda ... Ste se med branjem uvodnih vrstic že vprašali, ali smo morda storili napako? Se zatipkali? "Ste mislili na Bledu?" Ne. No, tudi na Bledu. Toda prav tako na Blejskem jezeru. Da, na jezeru. Na njegovi gladini! Kako je to mogoče? Če smo bili na Luni ...

Profimedia

"Bled, dragulj v osrčju slovenskih Alp, se pripravlja na celodnevni košarkarski dogodek, ki bo obnorel svet. Košarkarsko igrišče mednarodnega Grosbasketovega turnirja v košarki 3x3 bo zraslo na mirni gladini jezera in plavalo na vodi, medtem ko se bodo mladi košarkarski talenti potegovali za naslov najboljše ekipe. Dogodek bo spektakularno ovekovečilo tudi sodelovanje Luke Dončića in legendarne znamke Jordan, saj bo košarkarska superga LUKA 2 LAKE BLED ime čarobnega slovenskega jezera ponesla v svet," so sporočili organizatorji dogodka, ki bo na Bledu, kjer se je ambasador spektakala Luka Dončić nedolgo tega zaročil, potekal 16. septembra.

Profimedia

"Bled ni več zgolj destinacija za ljubitelje narave, temveč postaja globalna znamka za vse košarkarske entuziaste. Slovenska turistična organizacija, ki je z znamko I feel Slovenia eden ključnih partnerjev tega dogodka, je prepričana, da je to edinstvena priložnost za mednarodno promocijo Slovenije. Navsezadnje so uspehi Dončića čez lužo doprinesli k izjemnemu povpraševanju turistov po dragulju sredi srca Evrope. Luka Dončić tako ni virtuoz le na košarkarskem igrišču – je ambasador, most med svetovi, legenda v nastajanju. In s to potezo, z vsakim metom na igrišču, z vsakim korakom v svojih čevljih Luka piše zgodbo, ki je večja od košarke same," so dodali organizatorji, ki so - jasno - do vratu v delu. Pripraviti igrišče na gladini jezera pač ni kar tako ... Vas zanima, kako bo vse skupaj videti? Oglejte si priloženi videoposnetek.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol