J. B./STA | 2. 11. 2022, 07:59

Čikaški Biki še naprej v odlični formi, tudi tokrat je k zmagi veliko prispeval Goran Dragić

Profimedia

Odkar se je preselil v Chicago, gre izkušenemu slovenskemu košarkarju vse kot po maslu. Njegov novi klub v ligi NBA dosega dobre rezultate, sam pa igra veliko in več kot solidno.

Slovenski košarkar Goran Dragić se je ponoči s Chicago Bulls veselil gostujoče zmage proti Brooklyn Nets v severnoameriški ligi NBA. Šestintridesetletni Ljubljančan je ob zmagi s 108:99 dosegel 15 točk. Dragić je v igro vstopil z rezervne klopi, na parketu prebil slabih 20 minut, v statistiko pa poleg 15 točk vpisal še po dva skoka in podaji ter blokado. To je bil Dragićev strelski rekord v tej sezoni.

Iz igre je zadel štiri od osmih metov, posebej natančen je bil pri metih za tri točke (4:6).

Chicago je do zmage popeljal predvsem Zach LaVine, ki je 20 od 29 točk dosegel v zadnji četrtini. Mejo 20 točk je presegel še DeMar DeRozan (20). Za mrežice je Kevin Durant dosegel 32 točk, manjkal pa je prispevek Kyrieja Irvinga, ki je v 33 minutah dosegel vsega štiri točke (2:12 iz igre).

Včasih še kdo najde pravi ritem

"Vsi igramo agresivno, včasih pa še kdo najde pravi ritem. To je vse, kar si želim na parketu," je dejal LaVine, ki se še naprej bori z bolečinami v kolenu po poletni operaciji. "To je moja peta tekma po posegu. Vsako tekmo se počutim bolje in prihajam v ritem," je dodal junak dvoboja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chicago Bulls (@chicagobulls)

Za bike je bila to četrta zmaga po osmih odigranih tekmah, s čimer zasedajo sedmo mesto vzhodne konference. Brooklyn, ki se je dan prej razšel s trenerjem Stevom Nashom, pa je z dvema zmagama in šestimi porazi pri dnu lestvice.

Nestrpno iščejo zmagovito formulo

Ponoči so odigrali še tri tekme. Prvaki Golden State Warriors nestrpno iščejo zmagovito formulo. Tokrat jih je s 116:109 premagalo moštvo Miami Heat. Na vrhu zahodne konference so Phoenix Suns. Ti so v domači dvorani zabeležili šesto zmago, imajo le en poraz. Tokrat so za peto zaporedno slavje ugnali moštvo Minnesota Timberwolves s 116:107. Presenetljivo dobro na zahodu kaže košarkarjem Oklahoma City Thunder, saj so dobili četrto tekmo v sezoni. Tudi tokrat je bil ob zmagi s 116:108 proti Orlando Magic prvi strelec Shai Gilgeous-Alexander s 34 točkami.