J. B. | 31. 10. 2022, 05:39

Dončićeva nova mojstrovina: neverjetni Slovenec posegel po osupljivih številkah, poglejte, koliko točk je dosegel tokrat

Profimedia/fotomontaža

Zvezdnik Dallasa je vnovič uprizoril redko viden šov. Skorajda lastnoročno je svoj klub pripeljal do zmage, njegova statistika pa ... Nabito polna!

V noči iz nedelje na ponedeljek sta se v ligi NBA pomerila Orlando Magic in Dallas Mavericks, Teksačani pa so slavili z rezultatom 114:105. Znova je bil v središču sezone preprosto neustavljivi Luka Dončić, ki je tokrat dosegel kar 44 točk!

To je njegov najboljši strelski izkupiček v sezoni, z njim je postal sploh prvi košarkar v zgodovini lige NBA po kultnem Michaelu Jordanu, ki je na vseh šestih uvodnih tekmah nove sezone lige NBA dosegel najmanj 30 točk.

Jordanu je dosežek uspel v sezoni 1986/87, toda njegov niz se je nato končal v sedmem poskusu. Dončić bo imel tako na prihajajoči tekmi z Utahom priložnost, da preseže celo Jordana!

Najboljši strelec lige

Dončić je tokrat na parketu preživel slabih 37 minut, v statistiko je vpisal še pet podaj in tri skoke. Blestel je predvsem v prvem polčasu, ki ga je zaključil s 30 doseženimi točkami! V nadaljevanju ni bil več tako učinkovit, a je kljub temu dosegel nekaj ključnih točk za še kako pomembno zmago. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Ljubljančan je trenutno najboljši strelec lige NBA s povprečjem 36,7 točke na tekmo. Pohvali se lahko tudi s 9,5 skoka na tekmo in 8,7 podaje na tekmo. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol