J. B. | 29. 3. 2023, 09:44

Da se Luka Dončić preveč obremenjuje s sodniki? Legenda lige NBA ga je javno podprla: "Na lastne oči sem videl, kako ga ..."

Profimedia

So delivci pravice v severnoameriškem košarkarskem prvenstvu preveč pristranski do izjemnega Ljubljančana?

Šestnajst tehničnih napak v sezoni 2022/23 pove marsikaj o tem, kako se na tekmah lige NBA obnaša slovenski zvezdnik Luka Dončić. Da z žogo v rokah blesti, ni dvoma. A da se hkrati precej prepira s sodniki, je dejstvo, ki ga ne gre zanikati.

Deli njegova čustva

Zaradi tega je Dončić predmet žgočih debat: številni so prepričani, da ima prav, ogromno je tudi takšnih, ki udrihajo po njem z besedami, da se obnaša kot razvajen otrok in da bi bilo bolje, če bi se raje ukvarjal s košarko in ne toliko s sodniki.

Profimedia

Toda legendarni Rick Carlisle, eden zgolj enajstih ljudi v zgodovini lige NBA, ki so do naslova prvaka prišli tako v vlogi igralca kot tudi trenerja, je prepričan, da ima Luka Dončić povsem prav.

Carlisle se je svojemu nekdanjemu varovancu pri Dallasu javno postavil v bran in sodnike med vrsticami pozval, naj ga na tekmah vendarle zaščitijo, saj si to več kot zasluži.

"Pravzaprav po njem mlatijo ob pravzaprav vsaki njegovi akciji. To sem videl na lastne oči in zelo od blizu. Sem prvi med trenerji po številu tehničnih napak, zato ga lahko razumem in delim njegova čustva ob nesoglasjih s sodniki," je poudaril Rick Carlisle, trenutno trener kluba Indiana Pacers.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol