J. B. | 13. 10. 2022, 08:52

Dallas pripravlja spektakel v Ljubljani? Izjemna ideja o tem, da bi Dončić in soigralci v Stožicah ...

Profimedia/YouTube/Vemiz Media/posnetek zaslona

Klub iz elitne lige NBA na eni in desetkratni evropski prvak na drugi strani košarkarskega igrišča? In to kar v slovenski prestolnici? Ni treba poudarjati, da bi bilo to nekaj nepozabnega ...

V glavi Marka Cubana, nesramno bogatega lastnika Dallasa, že dlje časa zori ideja o tem, da bi njegov klub odigral prijateljsko tekmo v Evropi, in to proti Realu iz Madrida. Nasprotnik seveda ni bil izbran naključno.

Gre za velikana evropske košarke, pri katerem je pred selitvijo v Teksas izjemen pečat pustil tudi Luka Dončić. Ljubljančan zdaj blesti pri Dallasu, da bi bila tekma med njegovim zdajšnjim in nekdanjim klubom pravi spektakel, pa ni nikakršnega dvoma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Ob tem je še toliko bolj zanimivo, da bi lahko bila po poročanju nekaterih medijev tekma med Dallasom in Realom odigrana kar v Ljubljani! Cuban tega še ni želel javno potrditi, je pa priznal, da se pri Dallasu še kako trudijo, da bi naslednje poletje organizirali obračun s kraljevim klubom iz Španije.

Kmalu evropsko prvenstvo

"Ne vem, če bomo lahko odigrali pripravljalno tekmo v Sloveniji, toda trudimo se, da bi organizirali obračun z Realom. Bomo videli, marsikaj bo odvisno od vodstva lige. Toda dejstvo je, da delamo na tem," je Cuban povedal novinarjem v Združenih državah Amerike.

Ni dvoma, da bi bila Ljubljana več kot sposobna gostiti tako odmevno tekmo. Navsezadnje je v preteklosti dvorana Stožice gostila že nemalo odmevnih dogodkov, tudi evropska prvenstva v košarki, odbojki in futsalu. V Stožicah se bo kmalu začelo tudi rokometno evropsko prvenstvo za ženske.