J. B. | 21. 12. 2022, 09:38

Dallasa skrbi varnost Luke Dončića: poglejte, kaj vse od košarkarske zveze zahteva ameriški klub

Fiba

Naslednje leto bo barve Slovenije na svetovnem prvenstvu branil tudi veliki zvezdnik lige NBA. Za selektorja je to odlična novica, za njegove nadrejene pa tudi velikanski organizacijski zalogaj.

Leto 2022 za slovensko košarkarsko reprezentanco ni bilo kaj prida uspešno. Na evropskem prvenstvu je razočarala in ni dosegla zastavljenega cilja. K sreči je vtis nato vsaj malce popravila s prebojem na svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto od 25. avgusta do 10. septembra potekalo na Japonskem, v Indoneziji in na Filipinih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

Luka Dončić je že potrdil, da bo zaigral na prvenstvu, kar je vsekakor razveseljujoča novica. Toda hkrati so v vodstvu košarkarske zveze priznali, da bodo imeli ob njegovi vrnitvi iz Združenih držav Amerike naslednjič še precej večje organizacijske skrbi.

Razgrabijo ga, kjerkoli se pojavi

Pri Dallasu vztrajajo, da mora biti Dončić v času, ki ga bo preživel v reprezentanci, še bolj varovan, kot je bil v preteklosti. "Veste, kako LeBron James skrbi zase, zdaj tudi Luka skrbi za svoje telo, kar se vidi. Z njim bo prišlo določeno osebje, ki nam bo pomagalo in mi njim. Med drugim bo potrebno tudi kakšno varovanje, česar Luka verjetno ne bo vesel. Njega preprosto razgrebejo, kjerkoli se pojavi. To so organizacijske stvari, ki jih Dallas želi imeti," je za Sportal pojasnil predsednik košarkarske zveze Matej Erjavec, ki se je pred kratkim mudil v ZDA, kjer se je sestal tako z Dončićem kot tudi ljudmi iz Dallasa.

Dallas bo zahteval večji nadzor

"Obisk je bil namenjen pogovoru glede svetovnega prvenstva z Luko, pa tudi s predstavniki kluba in ekipo, ki skrbi zanj. Uspešno je bilo," je dodal Erjavec in razkril ključne teme pogovora: "Najprej glede sodelovanja na prvenstvu, nato o časovnici in prav tako o tem, kdo bo prišel z njim v Slovenijo in ga spremljal. Dallas bo namreč zahteval večji nadzor, kot je bil v preteklosti. Ni pa nobenih ovir."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

V praksi vse skupaj pomeni, da se bo okrog Dončića smukalo še več ljudi kot v preteklosti. Kakopak tudi takšnih, ki bodo v vsakem trenutku pripravljeni posredovati, če bi bilo potrebno ...

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel