J. B./STA | 20. 12. 2022, 07:42

(VIDEO) Dramatična noč v ligi NBA: Luka Dončić izključen, na parketu celo njegov trener (nekaj pa se je zgodilo prvič v sezoni)

Profimedia

Če bi zapisali, da je za slovenskim zvezdnikom ena bolj klavrnih tekem v severnoameriški ligi, ne bi bilo daleč od resnice ...

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je bil ponoči v severnoameriški ligi NBA v dresu Dallas Mavericks izključen ob porazu s 106:116 proti Minnesota Timberwolves. Triindvajsetletni Ljubljančan je pred tem v 28 minutah na gostujočem parketu dosegel 19 točk ob šestih skokih in sedmih podajah.

Izključen je bil tudi trener Dallasa Jason Kidd, ki je želel ob koncu tretje četrtine zaščititi slovenskega zvezdnika. Ta se je pred tem pritoževal nad sodniško odločitvijo, nato pa v hipu prejel dve tehnični napaki, s čimer si je prislužil izključitev.

Najslabši strelski izkupiček sezone

"Nikoli ne lažem in res sem si zaslužil prvo tehnično napako. Nisem prepričan, zakaj sem dobil drugo. Bil sem presenečen, ko sem bil izključen," je po tekmi dejal Dončić, ki prvič v tej sezoni ni presegel 20 točk.

S tem težav ekipe iz Teksasa še ni bilo konec, saj se je kasneje poškodoval tudi Dorian Finney-Smith. Ta je začutil bolečino v preponi. Za zdaj še ni jasno, kako dolgo bo moral 29-letnik počivati.

Jasno je bilo, da bo zmaga ostala doma

Dvoboj je sicer bolje začel Dallas, ki je po prvi četrtini vodil za devet točk, nato pa se je v drugi vse ustavilo. Volkovi so bili v tem delu igre uspešnejši s 36:14, obenem pa so dobro ustavljali Dončića, ki je iz igre pred izključitvijo zadel le pet od 17 metov, od tega tri od osmih za tri točke. Tudi v tretji četrtini je Minnesota prevladovala, povišala prednost na 20 točk, ob odhodu prvega zvezdnika teličkov s parketa pa je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs)

Najboljši strelec Dallasa je bil na koncu Spencer Dinwiddie z 20 točkami, Davis Bertans je s klopi zadel šest trojk in dvoboj končal z 18 točkami. Pri domačih sta po 27 točk dosegla Anthony Edwards (13 skokov, 9 asistenc) in Naz Reid (13 skokov). Minnesota ima po tokratni zmagi boljše razmerje zmag in porazov (16-15) in je napredovala na osmo mesto zahodne konference, Dallas (15-16) pa je zdrsnil na deseto. Tekmeca se bosta v isti dvorani vnovič srečala v noči s srede na četrtek.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol