J. B. | 22. 9. 2022, 16:06

Doma ga je čakala filmska zvezdnica, on pa je med rjuhe skočil s sodelavko

Profimedia
Doma ga je čakala filmska zvezdnica, on pa je med rjuhe skočil s sodelavko (foto: Profimedia)

Trenerju letošnjega finalista severnoameriškega košarkarskega prvenstva zaradi prepovedanega razmerja grozi, da bo kar leto dni na stranskem tiru.

V ligi NBA je na površje priplaval nov škandal, ki ga je tokrat zakuhal Ime Udoka, nekdanji uspešni košarkar, ki si trenutno kruh kot glavni trener služi pri klubu Boston Celtics. Toda vprašanje, ali bo v novi sezoni dejansko sedel na klopi enega najbolj priljubljenih športnih kolektivov v Združenih državah Amerike. Grozi mu namreč suspenz, saj naj bi grobo kršil klubski pravilnik obnašanja.

Udoka naj bi se zapletel v ljubezensko razmerje s članico strokovnega štaba. Ob tem je kar malce bizarno, da uprava kluba ne razmišlja, da bi ga odpustila, se mu pa obeta kar enoletna prepoved opravljanja poklica! Čeprav bi torej Udoka na papirju ostal trener Bostona, bi tega skozi celotno sezono 2022/23 vodil nekdo drug.

Udoka je klub iz Bostona prevzel poleti 2021 in ga že v svoji prvi sezoni popeljal do velikega finala lige NBA.

Boston je pred tem v finalu nazadnje igral leta 2010. Na zadnjem koraku proti večni slavi so Udoko in njegovo ekipo zaustavili Golden State Warriors.

Profimedia

Domneven trenerjev greh v ZDA še toliko bolj odmeva, ker je Udoka že vrsto let v razmerju z znano filmsko igralko Nio Long. Par je skupaj vse od leta 2010. Leto kasneje se jima je rodil sin, leta 2015 sta se tudi zaročila, a se do danes še nista poročila. In vprašanje, če se sploh kdaj bosta ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.