J. B./STA | 16. 9. 2022, 08:52

Saj ni res, pa je: osupljivih 10 milijonov za dres košarkarskega zvezdnika!

Instagram/Luka Dončić
Saj ni res, pa je: osupljivih 10 milijonov za dres košarkarskega zvezdnika! (foto: Instagram/Luka Dončić)

Čeprav je že zdavnaj končal kariero, je Michael Jordan še vedno zelo priljubljen. O tem priča dejstvo, da je bil kos njegove športne opreme zdaj prodan za rekorden znesek.

Dres legendarnega ameriškega košarkarja Michaela Jordana so na dražbi v sloviti hiši Sotheby's v ZDA prodali za doslej najvišjo ceno, ki jo je dosegel športni predmet - 10,1 milijona evrov! Gre za dres s prve tekme finala prvenstva severnoameriške košarkarske lige NBA leta 1998. Jordan je tedaj dosegel 33 točk, kljub temu je Chicago v Salt Lake Cityju izgubil, Utah ga je po podaljšku premagal z 88:85.

Na koncu je bil Chicago vseeno prvak, finalni obračun je dobil s 4:2 v zmagah. Jordan je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja finala.

Pred tem je rekordni znesek dosegel dres pokojnega argentinskega nogometaša Diega Maradone, ki ga je nosil na svetovnem prvenstvu 1986. Tedaj je v četrtfinalu dosegel odločilni gol proti Angliji. Gol je dosegel z roko, a so ga sodniki kljub temu priznali. Danes je zadetek v zgodovino zapisan kot tisti, ki ga je Maradona dosegel z "božjo roko". Kupec je za Argentinčev dres odštel 9,3 milijona evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sotheby's (@sothebys)

"V tednu dni, odkar smo najavili dražbo, je bilo čutiti veliko zanimanje. Ne le pri ljubiteljih športa, pač pa tudi pri zbirateljih, ki se zanimajo za redke predmete iz zgodovine," je v zvezi s tem povedal Brahm Wachter iz že omenjene dražbene hiše. V osnovi so poznavalci pričakovali, da se bo dres prodal za od tri do pet milijonov dolarjev. Kdo je kupil Jordanov dres, ni znano.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.