R. K. | 17. 10. 2022, 09:18

Dončić v središču pozornosti: na enem zadnjih treningov presenetil vse

Profimedia

Bo slovenski košarkarski zvezdnik, ki čez lužo začenja svojo peto sezono v ameriški ligi, tokrat še bolj nevaren za nasprotnike?

Le še nekaj dni manjka do začetka nove sezone ameriške profesionalne košarkarske lige NBA, ki se uradno začenja 18. oktobra. Še zadnje treninge pred začetkom opravljajo tudi Dallas Mavericks, kjer bo že peto sezono blestel naš košarkarski zvezdnik Luka Dončić.  

O Dončićevi formi pravijo, da na začetku sezone še nikdar ni bila tako dobra. Posnetek, ki je nastal na nedeljskem treningu, dokazuje, da je najboljši slovenski košarkar popravil celo proste mete, ki so bili vedno njegova šibka točka. Statistika kaže, da je v svojih prvih štirih sezonah v ligi zadel 74 odstotkov prostih metov. 70 odstotkov prostih metov je zadel tudi s slovensko reprezentanco na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji, piše Siol

Kljub draženju mrežico zatresla cela serija prostih metov

Tokrat pa je na enem zadnjih treningov pred začetkom sezone s prostimi meti presenetil vse prisotne - zadel jih je kar 15 zaporedoma. Pri tem pa so mu trenerji in soigralci z draženjem celo nekoliko oteževali koncentracijo. Poigravali naj bi se s teorijo, da Dončić proste mete zadene nekoliko bolje, če ga pri tem dražijo.   

Dončićeve Maverickse uvod v novo sezono čaka v četrtek, ko se bodo pomerili pomerili z ekipo Phoenix Suns.    

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec