24. 12. 2023, 07:27 | Vir: STA

Dončić z novim trojnim dvojčkom ponovno zagotovil zmago

Profimedia

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je v pretekli noči v severnoameriški ligi NBA prispeval 39 točk in novi trojni dvojček k prepričljivi zmagi Dallas Mavericks proti San Antonio Spurs s 144:119. Dallas je na tekmi vodil za največ 41 točk in prekinil niz treh zaporednih porazov.

San Antonio je že pred tekmo ostal brez prvega igralca letošnjega nabora Victorja Wembanyame, ki si je na ogrevanju zvil gleženj, ko je stopil na nogo pobiralca žog. V uvodni četrtini je kljub temu še nudil nekaj odpora, a domače moštvo je postavilo stvari na svoje mesto že v drugi četrtini in ob polčasu vodilo s 72:66.

Dončić se je v postavo Dallasa vrnil po tekmi odmora zaradi bolečin v stegenski mišici. Hitro je pokazal, da je poškodba preteklost, saj je že v prvi četrtini dosegel 15 točk. Na koncu je kljub počitku ob visokem vodstvu v zadnji četrtini dosegel svoj 62. trojni dvojček v ligi NBA in 36. s 30 ali več doseženih točk. S slednjim se je izenačil z LeBronom Jamesom.

Profimedia

"To mi veliko pomeni, saj vsi vemo, kdo je LeBron in kaj vse je naredil v 21 sezonah v ligi NBA. To je res neverjetno," je dosežek po poročanju ameriškega športnega portala ESPN pospremil 24-letni Ljubljančan.

Pri Dallasu je bilo kljub odsotnosti Kyrieja Irvinga, ki je zaradi poškodbe pete izpustil osmo tekmo zapovrstjo, in tudi novinca Derecka Livelyja (gleženj) mnogo strelsko razpoloženih košarkarjev. Kar sedem igralcev je vpisalo dvomestno število točk, ob Dončiću pa sta izstopala Tim Hardaway s 23 in Dante Exum z 20 točkami.

Za San Antonio je to bil 22. poraz na zadnjih 23 tekmah. Prvi strelec za ostroge je bil tokrat Jeremy Sochan s 23 točkami in devetimi skoki.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol