22. 12. 2023, 19:01 | Vir: STA

Dončić bo izpustil pomembno tekmo: vemo, kaj se dogaja

Profimedia

Njegovo zdravstveno stanje ni najboljše.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić bo izpustil svojo drugo tekmo v rednem delu sezone severnoameriške lige NBA, je na družbenem omrežju X zapisal novinar ESPN Tim McMahon. Dončić bo eden od številnih pomembnih košarkarjev teksaške zasedbe, ki proti Houston Rockets v noči na soboto (2.00) ne bo nastopil.

Poleg Dončića, ki ima težave z levo stegensko mišico, bodo dvoboj proti Houstonu izpustili še Kyrie Irving (peta), Dereck Lively (gleženj), Dante Exum (stopalo), Josh Green (komolec) in Maxi Kleber (palec), medtem ko je Seth Curry zaradi težav s hrbtom vprašljiv, je zapisano na zdravstvenem kartonu Dallasa, ki ga je delil McMahon.

Profimedia

Kot razlog, da Dončić ne bo nastopil na tekmi so navedli poškodbo stegenske mišice, s katero se Dončić sicer bori že dlje časa. Dončić je to sezono zaradi rojstva hčerke Gabriele že izpustil eno tekmo – proti Memphisu v noči na 2. december.

Mavericks sicer na lestvici zahodne konference zasedajo šesto mesto z razmerjem zmag in porazov 16-11. Na vrhu zahoda so Minnesota Timberwolves (21-6), Houston pa je osmi (13-12).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol