J. B. | 20. 10. 2022, 06:46

Drama za začetek slovenskih nastopov v ligi NBA: Dončić dosegel kar 35 točk, toda v zadnjem napadu ...

Profimedia/fotomontaža

Trije rojaki, trije prijatelji, a tudi trije tekmeci. Vsak s svojo zgodbo z uvodnega slovenskega večera v ligi NBA. Kdo je pokazal največ, pa seveda ni presenečenje.

V noči s srede na četrtek so v novo sezono košarkarske lige NBA zakorakali vsi trije Slovenci. Njihov prispevek je bil različen, a glede na njihove statuse pričakovan. Največ je pokazal Luka Dončić, svoje znanje je vnovič dokazal tudi veteran Goran Dragić, Vlatko Čančar pa bo nase poskušal opozoriti kdaj drugič.

Dallas je gostoval v Phoenixu, kjer so bili gledalci priča izjemno napeti tekmi. To je bolje začel Dallas, ki je dobil tako prvo kot tudi drugo četrtino. Toda Dončić in soigralci so nato popustili, Phoenix pa je medtem močno pritisnil na plin. V tretji četrtini je bil Dallas nadigran, tekma pa je bila nato odločena v napeti končnici.

To je s košem v izdihljajih tekme dobil Phoenix, ki je slavil s 107:105.

Dončić je bil najboljši strelec tekme. Na parketu je preživel 36 minut in 40 sekund, v tem času pa dosegel kar 35 točk. Imel je tudi devet skokov in šest podaj. Ob koncu tekme je s košem in uspešno zadetim prostim metom Dallas spravil na rob podaljška (105:105), kljub temu pa je imel Phoenix srečno roko v svojem zadnjem napadu. Dallas je imel nato še eno priložnost, odgovornost je v roke vzel Dončić, tik pred sireno vrgel proti košu Phoenixa in zgrešil!

Dvanajst točk v slabih 19 minutah

Goran Dragić je novo poglavje svoje kariere v ligi NBA začel tam, kjer je nekoč že bil. V Miamiju. Tja je prišel, videl in zmagal. Chicago je uvodno tekmo dobil z rezultatom 116:108, svoj delež k slavju Bikov pa je prispeval tudi izkušeni Ljubljančan.

Dragić je na parketu preživel slabih 19 minut, v tem času pa v statistiko vpisal solidnih 12 točk.

Hkrati je Dragić, ki je vse točke dosegel z uspešnimi meti za tri, zabeležil še dve podaji in dve ukradeni žogi. Pri Chicagu je blestel DeMar DeRozan, ki je dosegel kar 37 točk.

Manj kot dve minuti

Od treh Slovencev v ligi NBA je bil še najmanj aktiven Vlatko Čančar. Njegov Denver je gostoval pri Utahu in izgubil s 102:123. Čančarju je trener namenil le nekaj drobtinic. Na parketu je preživel minuto in 28 sekund, njegovi statistični stolpiči pa so ostali prazni. Denverju ni pomagalo niti 27 točk najboljšega strelca tekme Nikole Jokića.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ