J. B. | 5. 1. 2023, 09:01

Država plačuje Luko Dončića, podpisana je bila nova pogodba (preverite, koliko bo zaslužil zvezdnik)

Profimedia

Kdo je v tem trenutku najbolj priljubljen Slovenec? Dvomov verjetno ne bi smelo biti ... In tega se še kako zavedajo pri Slovenski turistični organizaciji.

Da so športniki izjemni promotorji naše države, ni dvoma. Vprašanje, če v Združenih državah Amerike vedo, kdo je župan Ljubljane, kdo je predsednica države in kdo vodi slovenski parlament. Luko Dončića medtem poznajo skoraj vsi. Milijoni. Milijarde. Dončić je že nekaj let najbolj prepoznaven obraz Slovenije, navsezadnje marsikaj o tem pove dejstvo, da mu na Instagramu sledi skoraj osem milijonov ljudi.

Tudi pravica do uporabe imena

Da Luka Dončić na zares izjemen način reklamira svojo državo in da bi to veljalo še dodatno izkoristiti, so že pred časom dojeli tudi pri Slovenski turistični organizaciji. Sodelovanje med slednjo in Dončićem pa se bo še nadaljevalo, obe strani sta sklenili novo pogodbo, in sicer za naslednji dve leti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

"Javno naročilo se sklepa za sodelovanje pri promociji Slovenije kot turistične destinacije, vključuje pravico do uporabe imena in podobe Luke Dončića v komunikacijskih aktivnostih Slovenske turistične organizacije, pridobitev fotografij Luke Dončića, objave na njegovih družbenih omrežjih in podpisana dresa Luke Dončića za namen aktivacijske kampanje na družbenih omrežjih STO," je za Finance pojasnila Slovenska turistična organizacija. Kar zadeva finančno vrednost, je nova pogodba vredna 200.000 evrov plus DDV.