J. B. | 4. 1. 2023, 11:05

Slovenci se zgražajo nad ceno vstopnic v Planici, nekdanji politik pa z ostrim sporočilom, namenjenim "vipovcem"

Profimedia/fotomontaža

Konec naslednjega meseca se bo v deželici na sončni strani Alp začel pravi športni praznik, ki pa bo za marsikoga preprosto nedosegljiv.

Med 21. februarjem in 5. marcem bo na sporedu 43. nordijsko svetovno prvenstvo, ki ga bo letos gostila Slovenija. V Planici bomo priča bojem v smučarskih tekih, smučarskih skokih in nordijski kombinaciji, za odličja se bodo kakopak borili tudi slovenski športni junaki. Pot do uspeha bo lažja, če bodo imeli domači tekmovalci glasno podporo s tribun, toda kdor si bo bitke želel ogledati v živo, bo moral globoko seči v žep.

Najcenejše po 15 evrov, najdražje po 99 evrov

Cena vstopnic je v teh dneh pereča tema na družbenih omrežjih, številni Slovenci se zgražajo nad tem, koliko bo treba plačati za ogled tekem v živo. Dnevne vstopnice za stojišča se gibljejo med 15 in 64 evri, za stojišča na tribuni med 19 in 84 evri, za sedišča na tribuni pa med 24 in 99 evri. Zasoljene so tudi cene dnevnih VIP-vstopnic, ki se gibljejo med 290 in 390 evri.

"Ni tole za povprečnega Slovenca, ki je najbolj srčen in goreč navijač, predrago?" se sprašuje eden od uporabnikov Twitterja, ob ceno VIP-vstopnic pa se je obregnil tudi ekonomist in nekdanji politik Matej Lahovnik, ki je zapisal: "Ob tako zasoljenih kartah navadnim ljudem za Planico me res zanima, če bodo tisti, ki se običajno svaljkajo po VIP prostoru Planice, iz svojega žepa plačali VIP."

Številni obsojeni na TV-sprejemnik

Kako zelo bo visoka cena vstopnic vplivala na obisk v Planici, bo brez dvoma zanimivo videti, sploh v luči dejstva, da gredo življenjski stroški tudi v Sloveniji v nebo. Prav zato marsikomu ne bo preostalo drugega, kot da dogajanje na nordijskem svetovnem prvenstvu spremlja le prek televizijskega sprejemnika ...

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ