A. B. | 29. 4. 2022, 07:27

Ena najbolj dramatičnih tekem lige NBA! Dončić tega še ni doživel

Profimedia

Na tekmi so se podirali rekordi, Luka Dončić pa je svoji karieri dodal še eno osebno zmago. Ste videli, kaj se je dogajalo?

Košarkarji Dallas Mavericks so v Salt Lake Cityju zaključili serijo prvega kroga končnice lige NBA.

Po dramatični tekmi in prebujenju v drugem polčasu so Luka Dončić in soigralci z 98:96 ugnali Utah Jazz. Ob Dončiću (24 točk, 9 skokov, 8 asistenc) je bil mož odločitve Jalen Brunson. Sanjski večer je uspel Chrisu Paulu, ki v celotnem srečanju ni zgrešil niti enega meta. 

Luka se je na tekmi ponovno izjemno izkazal, čeprav se je za igro dobro segrel šele v tretji četrtini. Zanj je zmaga pomenila prvo zmago serije končnice v karieri. 

Njegove odlične podaje so obnorele svet, pri pohvalah pa se je na Twitterju pridružila tudi njegova ekipa. Zapisali so: "Luka, obožujemo te." 

Blestel je Dončićev soigralec

Chris Paul je v najboljšem strelskem večeru v zgodovini končnice lige NBA zadel vseh 14 metov, s čimer je dosegel največ zaporednih metov brez zgrešenega meta na tekmi končnice, pišejo na Šport Klubu. 

"Ko sem videl njegov poskus, sem si mislil: on ne zgreši veliko takšnih metov," je po tekmi dejal Dončić.

"Za hip se mi je ustavilo srce. Zdelo se mi je, kot da je žoga v zraku kakšnih 15 sekund."

Ko pa se je ta odbila od koša, je Dončić lahko začel slaviti: "Srečen sem. Zelo srečen. Bilo je težko. Ampak mi smo opravili veliko delo in zdi se mi, da smo si zaslužili napredovanje. Vsi smo garali danes. Nismo igrali najbolje, smo pa garali."

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ