J. B. | 19. 12. 2023, 08:25

Košarkarski svet žaluje: za posledicami hude bolezni umrl nekdanji zvezdnik, ki je igral tudi v ligi NBA

Profimedia

V svoji bogati karieri je dosegel marsikaj, toda zdaj je naletel na nasprotnika, ki mu ni bil kos ...

Ligo NBA je pretresla smrt nekdanjega košarkarskega zvezdnika, v 53. letu starosti je umrl Eric Montross. Leta 1971 v Indianapolisu rojeni center je v svoji bogati karieri v ligi NBA igral skoraj desetletje, nosil je drese Bostona, Dallasa, New Jerseyja, Philadelphie, Detroita in Toronta. V najmočnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu je odigral kar 465 tekem, še pred tem pa je leta 1993 z North Carolino osvojil tudi tekmovanje NCAA.

Po koncu kariere je ostal del košarkarskega sveta, in sicer si je kruh služil kot strokovni komentator. Marca letos je njegova družina razkrila, da je Eric Montross zbolel za rakom, bitko s hudo boleznijo pa je izgubil pretekli konec tedna.

Profimedia

"Poznati Erica je pomenilo biti njegov prijatelj, družina pa se zaveda, da bodo posledice njegovega velikodušnega in premišljenega načina življenja ostale v življenju številnih ljudi, ki se jih je dotaknil s svojo globoko in iskreno prijaznostjo," je v sporočilu za javnost po smrti 213 centimetrov visokega košarkarja zapisala njegova užaloščena družina.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol